O societate care are sucursală şi în Botoşani, la mila judecătorilor!

O societate care are sucursală şi în Botoşani, la mila judecătorilor!

   Buna Ziua Iasi

  Reprezentantii companiei cu profil industrial au apelat la o procedura speciala prin care au solicitat sa fie protejati de cererile de executare silita depuse de unii creditori. Numai datoriile catre bancile comerciale se ridica la circa 54 milioane de lei.  Inca un semn ca economia judetului Iasi este in continuare in declin si nu raspunde nici macar tendintelor de crestere raportate la nivel national.

  Una dintre cele mai mari companii industriale din Iasi SC Remat SA Iasi, patronata deConstantin Comanescu, s-a adresat ieri judecatorilor cu o cerere speciala de protectie pentru ca cererile de executare venite din partea unor creditori sa nu duca la falimentul firmei.

Procedura se numeste "concordat preventiv" si presupune desemnarea de catre judecator a unei persoane care va avea rolul de mediator intre creditori si Remat. Practic, acesta va negocia cu creditorii un plan prin care Remat urmeaza sa-si plateasca datoriile prin suspendarea masurilor deexecutare silita sau a procedurilor de insolventa. Acest tratament poate fi aplicat numai firmelor care desi au datorii inregistreaza profit si au sanse de redresare

. Avocatul SC Remat SA a cerut ieri judecatorilor sa aprobe suspendarea provizorie a masurilor de executare silita declansate de unii creditori si, de asemenea, sa nu se aprobe nicio cerere de insolventa, deoarece compania poate sa-si plateasca datoriile in mod esalonat.

"Cifra de afaceri a scazut de la 5 milioane de lei in 2011 la 2 milioane de lei in anul 2012 si cu toate acestea firma inregistreaza profit. Cele mai mari datorii sunt catre bancile comerciale si pot fi platite. Sunt indeplinite conditiile de concordat", a spus avocatul Remat.

Potrivit unor surse SC Remat SA are datorii catre 4 banci comerciale in valoare totala de 54 de milioane de lei. Societatea a fost nevoita sa depuna aceasta cerere adresata Tribunalului Sindic dupa ce a pierdut un proces cu Banca Comerciala Romana. In baza sentintei definitive, BCR anuntase ca va demara procedurile de executare silita.

Remat este una dintre cele mai mari companii din Moldova profilate pe recuperarea deseurilor si a resturilor metalice reciclabile avand aproximativ 200 de angajati.

Societatea patronata de Comanescu are sucursale in Targu Frumos si Harlau, dar si in judetele Botosani si Suceava. Magistratii vor lua o decizie la cererea depusa de Remat in cursul acestei saptamani.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
15

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
144

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
338

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....