Dan Sova a demisionat!

Dan Sova a demisionat!
Dan Sova a anuntat, marti, ca isi da demisia din functia de ministru al Transporturilor.

"Vreau sa va anunt in mod oficial (...) astazi, cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale, intentia de a demisiona, de a ma retrage din fruntea Ministerului Transporturilor si din guvern", a spus Sova, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ministerului.

El a sustinut ca singurul motiv pentru care demisioneaza este acela de a se afla "in prima linie a bataliei electorale care urmeaza pentru functia de presedinte al Romaniei".

"Cred ca aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arata Romania in urmatorii zece ani. Voi face tot ce imi sta in putinta ca in urmatoarele 4 luni sa putem sa aducem la Cotroceni un om tanar, un camarad, un om care are un proiect pentru Romania", a declarat Dan Sova aratand ca "pana pe 16 noiembrie din acest moment cel mai important obiectiv este castigarea presedintiei Romaniei pentru candidatul PSD, celelalte trecand in plan secund."

Sova a precizat ca l-a informat pe Victor Ponta de decizia luata, explicandu-i ca "nu pot sa ma aflu in acelasi timp in fruntea unui minister dificial si in avangarda unei lupte".

Surse citate de Digi 24 arata ca remanierea lui Dan Sova era un subiect discutat de cateva zile in interiorul PSD, inlocuirea lui de la Transporturi fiind ceruta de mai multi social-democrati nemultumiti de activitatea acestuia din fruntea ministerului.

Lui Dan Sova i se reproseaza intarzierea constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, precum si impresia proasta pe care a facut-o in fata delegatiei Fondului Monetar International (FMI) in timpul negocierilor.

Potrivit acestor surse, chiar prim-ministrul este nemultumit de prestatia lui Sova, care face parte din Cabinetul Ponta din anul 2012. Membrii PSD citati de televiziunea de stiri mai spun ca Ioan Rus este cel care i-ar putea lua locul, numirea fostului ministru de Interne la Transporturi fiind un castig de imagine pentru partid.

In mandatul lui Dan Sova, Ministerul Transporturilor a fost implicat intr-un scandal legat de Portul Constanta, soldat cu proteste ample din partea angajatilor din firmele care activeaza in port. Ministerul urmeaza sa dea Primariei Constanta actiuni ale Portului Constanta, astfel incat aceasta sa ajunga, de la un procent de 20% la un pachet de 33%.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
620

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
85

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...