Forma a fost demolată! Vezi din ce cauza - FOTO

Forma a fost demolată! Vezi din ce cauza - FOTO

  Clădirile ce au aparţinut uneia dintre cele mai mari uzine de pe platforma industrială a municipiului Botoşani au fost demolate. În locul halelor fostei IMAIA, care s-au întins pe o suprafaţă de aproximativ 19.000 de metri pătraţi şi unde în trecut s-au fabricat tractoare şi piese de schimb a rămas acum un morman de fiare şi betoane.

  Conducerea societăţii Forma a declarat pentru Stiri.botosani că s-a luat decizia de a se demola spaţiile în care a funcţionat forja pentru a nu se mai plăti impozitul pe clădiri către bugetul local, care se ridicau anual la 1,4 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care de aproape şapte ani de zile societatea şi-a încetat activitatea.

Nu a fost demolată clădirea în care au funcţionat birourile, chiar dacă acum este în paragină, întrucât aceasta adăposteşte mai multe transformatoare ale companiei de electricitate.

De demolarea clădirilor se ocupă o firmă din Iaşi care va lua tonele de betoane şi fiare, în baza unei înţelegeri cu conducerea societăţii Forma.





Reprezentanţii Forma nu au avansat niciun plan concret pentru viitor în ceea ce priveşte soarta societăţii. Cum afacerile pe care şi le-au propus atunci când au cumpărat fosta fabrică de tractoare nu le-au ieşit, una dintre variantele luate luate în calcul la un moment dat a fost construcţia unor hale din materiale uşoare, pe suprafeţe de câteva mii de metri pătraţi, care ulterior să fie închiriate pentru desfăşurarea de activităţi economice.

Societatea Forma a fost cumpărată la începutul anului 2007 de indienii de la Action Construction Equipment Ltd, după ce a fost privatizată în anul 2000 acţionarul majoritar la acea vreme fiind Ioan Seche, senator PSD de Braşov.

După ce a fost vândută indienilor, fabrica s-a numit ACE Forma, noii proprietari încercând să vândă pe piaţa românească buldoexcavatoare, macarale şi alte utilaje pentru construcşii. În decembrie 2007 producţia firmei a fost oprită, ceea ce a dus la concedieri şi creşterea pierderilor, în prezent Forma mai având doar trei angajaţi.

Oficialii companiei pun eşecul lor la Botoşani pe seama crizei financiare de pe piaţa naţională.

Action Construction Equipment Ltd a cumpărat, prin intermediul filialei sale cipriote Frested Ltd, Forma, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 2,15 milioane de dolari.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
80

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
60

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
192

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...