Fostul sef al postului de politie Viisoara, condamnat DEFINITIV la inchisoare!

Fostul sef al postului de politie Viisoara, condamnat DEFINITIV la inchisoare!
  Fostul şef al postului de poliţie din Viişoara, Grigore Mircea, acuzat că a ucis în bătaie un bărbat, în timpul unei anchete, a fost condamnat, marţi, definitiv de magistraţii Curţii de Apel Suceava la 12 ani de închisoare cu executare.

 Iniţial, Mircea Grigore a primit această pedeapsă la Tribunalul Botoşani, dar a făcut apel. Magistraţii suceveni au dispus schimbarea încadrării juridice a infracţiunii din "omor deosebit de grav" în "omor", dar au menţinut pedeapsa de 12 ani de închisoare cu executare.

Fostul şef de poliţie de la Viişoara va trebui să plătească şi daune morale şi materiale în sumă de 20.000 de lei către soţia victimei, cheltuielile de spitalizare a victimei, dar şi cheltuielile judiciare, care totalizează alţi 8.500 de lei.

În acest dosar au mai fost condamnaţi alţi doi agenţi, care au fost judecaţi pentru purtare abuzivă. Dan Sebastian Bonchiş şi Bogdan Vasile Pricope au fost condamnaţi la câte cinci luni închisoare cu suspendare, şi aceştia făcând apel. Acţiunea lor a fost respinsă de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

Sentinţa în cazul celor trei este definitivă.

Potrivit procurorilor, in ziua de 26.05.2012, în jurul orei 18:20, politistul a lovit cu pumnii şi picioarele un cetăţean din satul Viişoara, în timp ce acesta se afla încătuşat în postul de poliţie, unde fusese adus pentru provocarea unui scandal public.

Victima a suferit leziuni incompatibile cu viaţa, decedând la o unitate sanitară de specialitate din municipiul Iaşi, în ziua de 02.06.2012.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
294

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
184

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
125

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...