Punguta cu doi bani, premiera verii 2009 la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache!

Punguta cu doi bani, premiera verii 2009 la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache!
Premiera verii 2009 la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani vine sa intregeasca, daca mai era nevoie, nota de confort artistic a actorilor, dar si continua re-valorificare a patrimoniului viu de care cultura romana dispune fara masura, misiune asumata si indeplinita cu succes de teatrul botosanean.

"Punguta cu doi bani", in regia lui Valentin Dobrescu, aparent un produs arhicunoscut si supralicitat in teatrele romanesti, ofera spectatorilor surpriza vizionarii unui spectacol plin de haz, nou si totusi la indemana, cu scene previzibile, insa cu finalitati si imagini neasteptate.

Remarcabila si absolut fermecatoare prestanta Auricai Dobrescu, actrita demonstrandu-si cu asupra de masura talentul, experienta, lejeritatea artistica cu care isi construieste personajul, expresivitatea si mai ales inteligenta cu care isi conduce partenerul de scena fara ca acesta sa simta vreo apasare. Dimpotriva!

Aurica Dobrescu, in rolul Babei, isi sustine exemplar partenerul - Mosul, Laurentiu Vasilache fiind cel mai tanar actor din distributia spectacolului. Tinerete care nu face decat sa ii confirme talentul.

Un alt personaj plin de farmec, Boierul, intruchipat de Marius Rusu, o interpretare plina de umor, in spiritul povestilor lui Creanga, cu trimitere in actualitate, da greutate spectacolului.

Marius Rusu isi plimba personajul cu naivitatea bogatului caruia i se cuvine tot, fara insa a risca pana la capat!

Pentru asta exista Vizitiul - Florin Iftode, actor care, la randul sau, isi perinda personajul intre momentele de maxima dominatie si cele de slugarnicie paguboasa.

Un cuplu menit sa poarte miezul povestii fara sa oboseasca, fara sa forteze, reusind un joc plin de haz si de spumoase ghidusii actoricesti.

In concluzie, o poveste extrem de captivanta datorita artificiilor regizorale ale lui Valentin Dobrescu, ajutat indeaproape de scenograful Mihai Pastramagiu, un spectacol plin de surprize care se vor dezvalui doar daca veti fi in sala.

"Punguta cu doi bani" devine un act artistic de valoare, o premiera a verii 2009 care face cinste actorilor botosaneni!

Sunteti asteptati duminica, 28 iunie 2009, la ora 11.00 si la ora 12.30, sa vizionati premiera spectacolului "Punguta cu doi bani", dupa Ion Creanga, dramatizare si adaptare scenica Valentin Dobrescu.

Regia artistica: Valentin Dobrescu; Scenografia: Mihai Pastramagiu; Muzica: Alin Macovei Moraru.

Distributia: Cocosul - Mihaela Nistorica (Ramona Hriscu – Dublura), Gainusa - Mihaela Stempel, Baba - Aurica Dobrescu, Mosul, Laurentiu Vasilache, Boierul - Marius Rusu, Vizitiul - Florin Iftode.

 "Si eu am fost copil si am fost incantat de povestile lui Creanga. Dar cel mai mult mi-a placut Punguta cu doi bani. Poate pentru ca este atat de limpede, cursiva, simpla in complexitatea ei, plina de un umor sanatos, nefortat, cu caractere conturate usor, in cateva linii. De aceea, am incercat acum sa va aduc aceasta poveste in fata ochilor vostri. Nu va ramane decat sa priviti", este invitatia regizorului spectacolului Valentin Dobrescu.

Un spectacol cu actori si papusi.

Rezervari – de luni pana vineri - la telefon 0756084651 / 0231.514353 si la adresa teatrulvasilache@yahoo.com.

 Pretul unui bilet de intrare este 5 lei

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
175

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
92

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...