Şerban Huidu: Când omori un om, furi o viaţă. Am ajuns hoţ fără voia mea

Şerban Huidu: Când omori un om, furi o viaţă. Am ajuns hoţ fără voia mea
Şerban Huidu pare să fie urmărit pentru toată viaţa de sentimentul vinovăţiei. Făcând referire la o carte citită, zilele trecute, prezentatorul a mărturisit pe blogul său că "vinovatia de a nu face ce trebuie atunci cand trebuie te poate urmari toata viata. Cand omori un om, furi o viata. Am ajuns hot fara voia mea nu am urmarit o secunda acest lucru, nu am premeditat".

Şerban Huidu a mărturisit că zilele trecute a citit pe neresuflate cartea "Vanatorii de zmeie" de Khaled Hosseini.

Lectura se pare că a trezit în sufletul vedetei amintirea tragicului accident.

"O carte unde aflam de ce prejudecatile si religia distrug puritatea si prietenia, si dureros este ca personajul stie ca greseste dar se minte atat de convingator ca face ce trebuie, incat ajunge sa se creada! Si tot ca in viata, vinovatia si angoasele nu iti dau pace pana cand nu faci ceva care sa te impace cu tine!

Exact ca in povestea aia cu cuiele: un om avea un baiat care facea numai tampenii! Pentru fiecare prostie tatal batea in usa un cui. Dupa ani de zile usa a ajuns un fel de platosa, moment in care baiatul promite sa faca numai fapte bune! Pentru fiecare fapta buna tatal scotea un cui. Pe patul de moarte batranul a scos ultimul cui... Baiatul a exclamat "Tata am scos toate cuiele!" La care parintele cu voce stinsa i-a spus: "Dar gaurile?"

Asa e si in viata: vinovatia de a nu face ce trebuie atunci cand trebuie te poate urmari toata viata. Mai putin pe cei care gresesc si cred cu tarie, in ciuda tuturor semnelor care le atrag atentia ca produc o ticalosie, ca ei fac ceva corect! Acestia sunt iremediabil pierduti! Se aude desteptilor care va credeti destepti?

Eu nu pot sa fac asa ca baiatul nedreptatit din roman, sa imi iubesc asa mult prietenul astfel incat sa ii dau impresia ca eu sunt vinovat! Nu! Nu pentru ca viata m-a invatat ceva: "raul cel mare nu este rautatea naturala a celor rai, ci pasivitatea celor buni"-mare dreptate a avut cine a spus asta. Nu mai fiti pasivi oameni buni si ascultati-l pe Bob Dylan alt idealist:

"De cate ori omul vede un rau si trece-ntorcand capul sau?
Raspunsul prieteni e vanare de vant-raspunsul e vanare de vant"

Cartea s-ar putea reduce la cuvintele tatalui care la un moment dat spune asa: "doar hotia este singurul pacat de neiertat, numitorul comun al tuturor pacatelor posibile. Cand omori un om, furi o viata. Furi dreptul sotiei de a avea un sot, le iei dreptul copiilor de a avea un tata. Cand spui o minciuna, furi cuiva dreptul la adevar. Cand inseli furi dreptul la corectitudine. Nu exista ceva mai marsav decat furtul" Si credeti-ma stiu cum e! Am ajuns hot fara voia mea nu am urmarit o secunda acest lucru, nu am premeditat. Eu m-am impacat cu mine chiar daca raman gaurile...", a scris Şerban Huidu pe blog.

 

romaniatv.net

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
50

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
136

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1373

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....