Protest pentru facturile la Modern Calor și Nova Apaserv! FOTO

Protest pentru facturile la Modern Calor și Nova Apaserv! FOTO
  Mai mulți cetățeni din municipiul Botoșani, în spcial reprezentanți ai asociațiilor de proprietari, s-au adunat în fața Palatului Administrativ pentru a protesta față de facturile pe care le au de plătit către Modern Calor, pentru spațiile comune și către Nova Apaserv, unde sunt puși să plătească în multe cazuri mai multe decât consumă din cauza pierderilor de pe o scară. Oamenii și-au legat la braț câte o banderolă albă.

 Acțiunea de protest este organizată la inițiativa Federației Asociațiilor de Proprietari, Asociația Persoanelor fără Loc de Muncă și Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor Europrotect Consum.

În nota de revendicări, protestatrii cer să nu mai plătească servicii de care nu beneficiază, în condițiile în care furnizorii nu respectă propria legislație, fiecare consumator să plătească atât cât consumă iar ANRSC să nu impună de la București condiții asupra modului de defalcare și să tolereze furnizorului de agent termic să încalce propria legislație prin nerespectarea legislației în domeniu.



De asemenea, oamenii acuză hărțuirea administrativă a consumatorilor în justiție de către furnizori cu zeci de procese, iar “autoritățile centrale și cele locale nu adaptează normele tehnice și legislative la condițile tehnice administrative și metrologice existente".

Protestatarii mai acuză și faptul că Protecția Consumatorului tolerează abuzurile celor doi frunizori de utilități în condițiile în care se înregistrează mii de reclamații. Implicarea ANRSC-ului numai la nivel birocratic fără a monitoriza situația reală din municipiul Botoșani cu toate că încă din anul 2009 se cere expertizarea sistemului centralizat a instalației și a numărului real de consumatori și introducerea de instalații supradimensionate în condominiu prin care se obligă proprietarii de apartamente să plătească consumuri mari față de cel real, sunt alte două puncte de pe nota de revendicări.



“Stă în puterea factorilor politici care se regăsesc în Consiliul Local, Consiliul Județean, Consiliile Administrative ale furnizorilor dar și în plan legislativ prin parlamentarii pe care consumatorii i-au votat să reglementeze toate erorile de ordin tehnic, legislative și administrative, astfel încât consumatorul să plătească ce consumă nu și altor furnizori cu care nu au încheiat contracte sau convenții individuale pe părțile comune. Acceptul ANRSC pentru ca aceste servicii să fie plătite de consumatori fără a rspecta chiar și propria legislație constituie fapte grave și un atentat la legislația care apără consumatorul", susțin reprezentanții celor trei asociații care au organizat protestul.

Nota de revendicări va fi înaintată și Instituției Prefectului, precum și parlamentarilor.











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
6

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
63

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
240

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...