Șarpantă inaugurată la C.N. Mihai Eminescu cu primar și șefa ISJ - FOTO

Șarpantă inaugurată la C.N. Mihai Eminescu cu primar și șefa ISJ - FOTO
  Șarpanta Colegiului Național “Mihai Eminescu" a fost inaugurată, joi, în prezența primarului Ovidiu Portariuc și a inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, care împreună cu directorul unității de învățământ, Cristina Chiriac, au tăiat și panglica inaugurală.

Investiția s-a ridicat la 700.000 de lei și a fost finanțată de la bugetul local.

 Lucrările la șarpantă au fost executate de firma Dioconstruct.



Directorul Colegiului Național Mihai Eminescu a ținut să mulțumească autorităților locale pentru implicare în realizarea acestei investiții și și-a exprimat speranța că și pe viitor unitatea va primi fonduri și pentru realizarea altor lucrări care să asigure un proces educațional în cele mai bune condiții.

“În ultimii ani noi nu am beneficiat de fonduri atât de importante pentru reabilitarea școlii și este un motiv pentru care să mulțumesc primăriei municipiului Botoșani, Consiliului Local pentru implicare, pentru sprijin în derularea acestui proiect. Mulțumim firmei Dioconstruct pentru operativitate, pentru că au făcut eforturi să finalizeze luctrarea în termenul prevăzut de contract. Sperăm că nu va fi singurul proiect și că vom continua investițiile în Colegiul Mihai Eminescu, având în vedere că este o școalăî mare, cu peste 1.200 de elevi, cu rezultate deosebite la nivel județean, național", a declarat Cristina Chiriac.

La rândul său, primarul Ovidiu Portariuc a precizat că în acest an primăria va continua să aloce fonduri pentru realizarea investițiilor în unitățile de învățământ din municipiu.

 “Aceasta este una dintre cele mai importante investiții realizate în ultima perioadă. În anul 2013, aproximativ 30 de miliarde de lei vechi au fost alocați pentru tot ceea ce înseamnă reabilitarea sistemului de învățământ. Colegiul Național “Mihai Eminescu a beneficiat de prioritate pentru că este un liceu etalon pentru Botoșani și rezultatele demonstreză, ca atare ocupă un loc prioritar în lista noastră de investiții și prin urmare și în acest an am speranța că vor prinde un nou proiect de investiții, pentru reabilitarea sălii de sport. Proiectul a fost trimis deja către Compania Națională de Investiții și așteptăm un răspuns pozitiv în cel mai scurt timp. Vreau să felicit conducerea școlii, constructorul pentru modul cum au reușit să ducă la bun sfârșit o lucrare deloc ușoară. Nu este o investiție foarte vizibilă, de impact, dar este extrem de necesară pentru elevi", a afirmat primarul.

“Pentru asigurarea calități educației este nevoie de implicarea tuturor actorilor. Asistăm astăzi în primul rând la implicarea domnului primar, a Consiliului Local, a celor care au realizat proiectul care la început era un vis. Elevii aceste școli vor putea să învețe în condiții foarte bune. Era neceasr să se investească pentru ca unitatea să nu se degradeze. Îmi doresc ca atenția să fie acordată cât mai multor școli", a spus și Mihaela Huncă, șefa ISJ Botoșani.

Termenul de garanție al lucrării este de 2 ani, iar directorul societății Dioconstrcut a spus că investiția rezistă fără probleme 30 de ani.

“Lucrarea măsoară 2.200 de metri pătrați de șarpantă. Nu ar fi fost normal ca acest liceu să ajungă dintr-o clădire impunătoare la nivelul unei hidroizolații. Această șarpantă poate să reziste 30 de ani fără probleme",
a menționat Daniliuc.



















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
122

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
206

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
104

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...