INCREDIBIL: POLIŢIST REŢINUT după ce şi şi-a însuşit peste 21.000 de lei din AMENZI

INCREDIBIL: POLIŢIST REŢINUT după ce şi şi-a însuşit peste 21.000 de lei din AMENZI
Un ofiţer de poliţie judiciară a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce a întocmit mai procese verbale pe care nu le-a înregistrat în evidenţele Poliţiei şi şi-a însuşit peste 21.000 de lei din amenzi, conform DNA.

Poliţistul Mihai Stănescu, din cadrul IPJ Dâmboviţa - Poliţia oraşului Fieni, este urmărit penal pentru abuz în serviciu în formă continuată, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit ordonanţei de reţinere, există probe din care rezultă suspiciunea că, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei oraşului Fieni - Compartimentul Investigarea Fraudelor, comisarul de poliţie Mihai Stănescu a efectuat, în perioada 2012 - 2014, controale economice la mai multe persoane juridice şi fizice autorizate.

În urma acestor controale, spun anchetatorii, poliţistul a întocmit procese verbale cuprinse în mai multe carnete, dintre care două nu i-au fost predate şi apar ca fiind sustrase din evidenţa Poliţiei Fieni.

"După completare, procesele verbale nu au fost înregistrate de către comisarul Stănescu Mihai la secretariatul unităţii de poliţie menţionate, iar sumele de bani înscrise în cuprinsul documentelor ca fiind confiscate şi ridicate de la contravenienţi, în cuantum total de 21.295,03 lei, au fost însuşite de către acesta", susţine DNA.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Stănescu acuzaţiile, poliţistul urmând să fie prezentat, joi, la Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
3

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
32

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
228

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...