Decizie șoc: Florin Ghiorghiță RENUNȚĂ la politică!

Decizie șoc: Florin Ghiorghiță RENUNȚĂ la politică!
  Unul dintre cei mai incisivi politicieni din ultimii ani, de la Botoșani a făcut, miercuri, un anunț șoc.

 Florin Ghiorghiță a anunțat pe contul său de pe un site de socializare că face un pas în spate în politică, dar își dorește ca pe viitor să ocupe o funcție în administrație. 

Acesta a spus că nu renunță la mandatul de consilier local și că îl va duce la îndeplinire până în 2016, dar indemnizația pe care o va obține o va dona unui copil bolnav.

Florin Ghiorghiță își dorește să petreacă cât mai mult timp alături de soție și cei doi copii pe care îi are, dându-și seama că familia este tot ce contează în viață.

Redăm mai jos mesajul postat de Ghiorghiță pe Facebook:

"Am petrecut un Paste linistit si cu clipe nenumarate de bucurie alaturi de sotia mea si de minunatii mei copii si mi-am dat seama cat de mult mi-au lipsit de-a lungul anilor aceste clipe. Si mi-am dat seama ca trece copilaria micutilor mei iar eu nu sunt alaturi de ei, fie din motive de timp, fie mental, fiind mai mereu incruntat si nervos. Si mi-am dat seama si din ce cauza. Mi-am dat seama ca atunci cand nu m-am mai gandit la politica si la cum te tradeaza toti cei asa-zisi prieteni chiar am petrecut cateva zile minunate. Si toate astea m-au facut sa ma hotarasc. Vreau, cred si pot sa renunt la politica.

Vreau sa traiesc linistit, sa ma bucur de familie, de zambetul copiilor mei si de prezenta prietenilor adevarati. Si asta fara sa ma gandesc si sa discut in permanenta despre o politica din ce in ce mai corupta si mai murdara. Nu mai vreau sa fiu asociat cu nimeni, nu mai vreau sa fiu sau sa nu mai fiu omul lui Flutur, a lui Humelnicu sau a oricui altcuiva. Nu mai vreau sa fie oamenii mei Turcanu, Lidia, Ovidiu, si multi altii. Vreau sa fiu tata pentru copiii mei si sot pentru minunata mea sotie. As aprecia sincer daca toti cei implicati mai mult sau mai putin in viata mea politica mi-ar respecta decizia si nu m-as trezi iar cu tot felul de atacuri murdare mai ales din interior. Pentru ca celor din exterior le voi face fata sau pur si simplu le voi ignora. Nu mai vreau ca sa piarda alegerile Catalin din vina mea, nu mai vreau sa piarda alegerile Humelnicu si multi altii din cauza mea. Asta cu toate ca doar pe zona mea am castigat alegerile in sectiile de votare.

Dar cum nimeni nu si-a asumat si nici nu isi va asuma raspunderea preferand sa paseze vina si raspunderea doar pe o persoana, iata ca o fac eu. Si imi pare rau ca nu am facut-o atunci cand trebuia si am vrut dar nu am fost lasat sa o fac, acum doi ani si jumatate, cand inca eram viceprimar.

Cu siguranta, macar moral, astazi eram mult mai linistit si eu si cei de langa mine. Asa nu mai aveau ocazia “prietenii si neamurile sa ma lucreze pe la spate, asa nu mai avea nimeni ce sa imi reproseze. Imi pare rau ca nu am facut-o atunci dar sper ca nici acum nu este prea tarziu.

Asa m-au ajutot toti cei implicati sa fiu in regula cu dosarul cainilor (pe care l-am castigat definitiv in instanta), cu plata apei fiind la zi (si instanta la fel declarand ca sunt nevinovat), cu plata curentului la care mereu am avut contract, cu floraria pe care cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns si am cumparat-o si acum este a mea si a sotiei mele (a nu se intelege firma de amenajari spatii verzi), am ajuns sa vad expirat si contractual cu HSR cu care multi ma asociau (si va spun ca pe nedrept) eu “incasand doar loviturile dureroase spre deosebire de altii, am ajuns sa nu ma mai vad cu prieteni care au afaceri cu Primaria gen Micky Balan sau Misu Vrajitoru sau multi altii cu care am colaborat, am ajuns sa fiu in regula cu absolut totul, spre deosebire de cei pe care i-am demascat si ii voi demasca si in viitor facand afaceri prin care au furat tot ce se putea fura.

Diferenta este ca de astazi le voi spune si pe cele pe care unii credeau ca nu le voi spune niciodata.

Vreau sa ii multumesc domnului Catalin Flutur, adevaratul primar al Botosaniului pentru cei 8 ani minunati petrecuti impreuna in fruntea municiului Botosani, ani in care Botosaniul a avut cea mai mare crestere economica si s-a dezvoltat asa cum nu o va mai face in urmatorii 20 ani, indiferent ca a fost sau nu criza economica. Vreau sa ii multumesc pentru tot ce am invatat de la el si sa ii spun ca imi pare rau ca nu l-am ascultat sau ca l-am ascultat prea mult atunci cand a trebuit. Dar vreau sa inteleaga ca de astazi sunt pe picioarele mele si sper ca drumurile noastre sa se separe cat mai mult posibil. Nici nu imi doresc si nici nu vreau ca numele meu sa mai fie asociat cu numele lui si nici viceversa. Nu mai vreau ca numele meu sa mai fie asociat cu PDL-ul si cu oamenii care din pacate, vremelnic, il conduc la Botosani.

Sau mai bine zis nu il conduc. Vreau sa le aduc doar aminte ca atunci cand am fost presedinte al organizatiei municipale, poate si cu micul meu aport, am castigat primaria Botosani cu 62%, am castigat alegerile pentru consiliul local cu 53% si am avut doi viceprimari, am castigat alegerile in municipiu pentru Consiliul Judetean si domnul Tabuleac cu o diferenta de peste 5000 de voturi fata de domnul Contac, diferenta ce s-a dovedit hotaratoare in alegerile respective. Si vreau sa nu mai uite ca nu am pierdut nici macar o runda de alegeri, chiar daca au fost suficiente in perioada respectiva. Si totusi eu am plecat, si nu cei care acum ne-au dus la 15-18%. Oare de ce? Oare de ce trebuie acum sa ma caute toata lumea pentru a ma atrage de o parte sau de alta? Oare de ce incearca din nou sa ma bage in tot felul de jocuri politice mizerabile? Oare cum se poate ca PSD sa ma caute sa ma oferteze pentru a ii sustine in Consiliul Local? Oare cum pot unele neamuri care de ani de zile m-au lucrat si care nu au urmarit decat sa ma vada jos acum sa ma caute cu insistenta pentru a ii sustine pe o functie sau alta? Parca nu as fi facut déjà de ajuns.

M-am saturat de toata mizeria, m-am saturat de compromisuri, de mocirla in care din pacate se afunda din ce in ce mai adanc politica romaneasca. M-am saturat sa dau din gura si toti sa fure intr-o disperare nemaintalnita fara sa le pese absolut deloc. De asta cred ca a venit momentul sa imi vad de drumul meu in viata si doar sa urmaresc, sa sesizez organele competente si sa ajut la pedepsirea celor care fura cu nesimtire din banii nostri, ai tuturor.

Si vreau sa va mai asigur ca imi voi duce la bun sfarsit mandatul de consilier municipal, voi asigura un echilibru in Consiliul Local, nu voi raspunde presiunilor de nici o parte, voi vota doar in interesul celor care m-au votat si m-au trimis acolo. Iar indemnizatia o voi dona in continuare, lunar, unui copil de 7 ani bolnav de autism.

El are mai mare nevoie de banii respectivi decat am eu. Nu voi parasi PDL pana in 2016 pentru a nu imi pierde mandatul, voi ramane mereu un om de dreapta care sustine dezvoltarea si investitiile si voi incrimina ajutoarele sociale si nemunca, dar voi vota doar asa cum cred eu de cuviinta. Si doar in baza legii. Asa sa imi ajute Dumnezeu. Si pentru cei care se intreaba ce voi face pe viitor, am sa ii linistesc si am sa le spun ca nu voi mai candida in 2016 pentru nici o functie politica sau care implica ajutor politic.

Nici macar nu mai vreau sustinere pentru o functie pe care sa nu o castig prin vot direct sau printr-un concurs corect, asa cum am facut-o si acum 15 ani, la Electroalfa. Si pe care din pacate am pierdut-o, cu toate ca nu ar fi trebuit, conform legii.

Dar asta nu inseamna ca nu pot participa ca independent la un scrutin de alegeri. Indiferent de care. . Politica nu imi place, dar administratia cred ca ma reprezinta. In 2016 sau poate chiar mai devreme. Succes tuturor si va asigur ca am sa respect optiunile electoratului care la un moment dat m-a sustinut si a oamenilor cu care am colaborat. In rest oricum nu ma intereseaza.

Si celui care crede ca a pus mana pe oras am sa ii transmit un singur mesaj: Pazea ca vin. Stii tu cine"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
17

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
75

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
125

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...