Italia: Român electrocutat pe stâlp la 15.000 de volţi, găsit după zece zile!

Italia: Român electrocutat pe stâlp la 15.000 de volţi, găsit după zece zile!
Cadavrul unui bărbat electrocutat atârna de pe un stâlp de electricitate, într-o pădure din apropiere de Villafranca in Lunigiana (provincia Massa e Carrara). Câteva persoane care au ieşit pentru o plimbare de Paşti au observat corpul şi au anunţat carabinierii.

Bărbatul, un român de 31 de ani, se căţărase pentru a fura cupru, însă a fost electrocutat. Cadavrul carbonizat era acolo de circa zece zile, scrie gazetaromaneasca.com.

L-au găsit atârnând cu capul în jos la 12 metri înălţime, prins de stâlpul de înaltă tensiune. Carabinierii au deschis o anchetă. Bărbatul s-a urcat pe stâlp asigurându-se cu câteva corzi, având la gât un cleşte pentru tăierea cablurilor. A fost electrocutat de o descărcare electrică ucigătoare: în acea porţiune tensiunea depăşeşte 15.000 de volţi.

Probabil hoţul credea că liniile sunt deconectate. În apropiere au fost furate cablurile de la mai mulţi stâlpi deconectaţi de la reţea. Tânărul a fost aruncat în spate, rămânând agăţat de linia de electricitate cu capul în jos.

Pentru a permite recuperarea corpului, tehnicienii au trebuit să suspende alimentarea cu electricitate în întreaga zonă. După circa trei ore de muncă, cadavrul a fost îndepărtat şi dus la morga din Pontremoli.

Victima este un român de 31 de ani, căsătorit, cu două fiice mici. Dispăruse de acasă de circa zece zile. Trăia cu familia şi fratele său la Bagnone.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
515

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
118

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
74

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...