Un fond de investiții american cumpără 6.000 de hectare de teren agricol în județul Botoșani!

Un fond de investiții american cumpără 6.000 de hectare de teren agricol în județul Botoșani!
    Fondul de investitii american Anholt Investment intra in agricultura din Romania prin achizitia cu 11 milioane de euro a fermelor Agraria Nord si Arland din judetul Botosani, care exploatau cumulat 6.000 de hectare de teren arabil. Agraria Nord, care exploata circa 5.000 de hectare, a fost preluata de la milionarul austriac Gerald Schweighofer, iar Arland a fost cedata de compania daneza Arland Invest APS, informează ZF.ro.

Credem ca Romania este o piata interesanta atat din punctul de vedere al calitatii terenurilor, dar si al oportunitatilor comerciale“, a declarat Rudolph Krediet, reprezentant al fondului de investitii, intr-un anunt public.

 Reprezentantii Schewighofer si cei ai Arland Invest APS nu au oferit informatii cu privire la vanzarea acestor exploatatii agricole.

 Austriecii de la Schewighofer ar urma sa incaseze 10,5 milioane de euro in urma acestei tranzactii, in timp ce grupul danez isi cedeaza ferma pentru 0,5 milioane de euro, potrivit unor date publicate in Monitorul Oficial. , mai scrie ZF.ro


Fondul de investitii a platit, in medie, 1.800 de euro pentru fiecare hectar din cele doua ferme. Tranzactia realizata de americanii de la Anholt este cea mai importanta intelegere din agricultura din primele patru luni ale acestui an.

Miscarea arata interesul crescut al jucatorilor institutionali pentru plasamentele in terenurile arabile cu preturi subevaluate, cum sunt si cele din Romania. Casa britanica de consultanta imobiliara Savills a dat publicitatii un raport in urma cu trei saptamani care a aratat ca pretul terenurilor agricole din Romania a crescut de 25 de ori in ultimul deceniu, cel mai mare ritm dintre cele 15 piete monitorizate.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
80

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
8

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
358

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...