Studiile îi împiedică să se transfere pe alte posturi din învățământ!

Studiile îi împiedică să se transfere pe alte posturi din învățământ!
  Unele cadre didactice din județul Botoșani care au dorit pretransferul în aceast an școlar, etapă care se desfășoară până pe data de 23 aprilie, au întâmpinat dificultăți din cauza studiilor pe care le au, fiind vorba despre absolvenții de Spiru Haret.

 Potrivit lui Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ, sunt persoane care au dorit să se transfere de pe un post de învățător pe un post de profesor dar nu li s-a dat acceptul să participe la etapa de mobilitate.

“În cadrul acestor etape au apărut câteva probleme legate de studiile unor colegi, cu acreditarea studiilor, pentru că oameni care erau titulari sau sunt acum vor să se transfere și e ceva în neregulă cu studiile, în special cei absolvenți de Spiru Haret care erau titulari în învățământul primar și vor să treacă pe profesori. Atâta timp cât tu ești angajat în școală și nu te muți, nu ai o problemă, când vrei să te muți apare problema", a declarat Liviu Axinte.

Potrivit acestuia, soluția în acest caz ar fi ca persoanele aflate în această situație să renunțe în acest an la pretransfer și să deschidă acțiune în instanță pentru a li se permite să participe la mobilități didactice.

“Singura soluție în acest caz este să renunțe anul acesta la etapă, și apoi să meargă în instanță să obțină o hotărâre judecătorrească iar la anul acă vrea să treacă de pe învățător pe profesor în baza facultății pe care o are instanța să stabilească că studiile sunt ok și ministerul să recunoască dreptul de a participa", a precizat liderul LSI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
828

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
261

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
227

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...