Primarul Portariuc, decis să se implice în problema Spitalului Județean: “Nu putem să asistăm să vedem cum se scufundă!”

Primarul Portariuc, decis să se implice în problema Spitalului Județean: “Nu putem să asistăm să vedem cum se scufundă!”
 Primarul Ovidiu Portariuc a anunțat că va face parte din delegația care va merge după Pași la Ministerul Sănătății pentru a cere o finanțare mai bună pentru Spitalul Județean Mavromati.

 Chiar dacă Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean, edilul șef al municipiului a spus că nu poate rămâne pasiv la problemele cu care unitatea se confruntă, și trebuie ca toți factorii administrativi de la nivelul județului să facă front comun pentru a găsi o rezolvare.

“Am sesizat care sunt problemele și am avut o discuție și cu directorul Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani și mă voi implica și eu în această problemă pentru că dincolo de aspectele politice care au fost invocate, și care nu sunt reale, până la urmă suntem toți botoșăneni și faptul că nu reușesc cei de la Spitalul Județean în direcția care trebuie nu ne poate lăsa indiferenți. Nu putem să asistăm să îi vedem cum se scufundă", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul nu caută cauzele care au făcut ca cea mai mare unitate spitalicească din județ să aibă mari probleme de ordin financiar, meționând că aceasta este o problemă mai veche preluată de actualul manager.

 “Voi face parte din delegația care va merge la Ministerul Sănătății, pentru că, cred că voi avea un cuvânt de spus și în dialogul cu ministrul sănătății datorită faptului că suntem și colegi de partid și vrem să ajutăm din punctul acesta de vedere creșterea finanțării pentru Spitalul Județean chiar dacă nu este în directa noastră administrare. Sunt niște probleme mai vechi acolo, este o unitate mare, sunt probleme istorice preluate de domnul director într-un timp foarte scurt și nici domnia sa nu a putut să facă minuni. Din delegație va face parte și domnul prefect și vom apela și la parlamentarii din Botoșani să vină pentru că toți trebuie să punem umărul și să facem lobby pentru ca spitalul să poată fi salvat", a conchis primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
115

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
699

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
235

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...