Afacerist botoșănean, condamnat pentru evaziune fiscală!

Afacerist botoșănean, condamnat pentru evaziune fiscală!
  Administratorul unor firme din Botoșani a fost condamnat, miercuri, de judecătorii Tribunalului Botoșani la doi ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de patru ani, după ce a fost judecat pentru evaziune fiscală.

 Vasile Pavel a fost acuzat că prin intermediul a trei societăți comerciale Talia SRL, Avicom SRL și Comcarn SRL a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu peste 3 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi achiziționat în perioada 2004-2007 mai multe animale pe care le-a revândut mai apoi unor abatoare, fără a întocmi sau înregistra documente financiar-contabile, sustragându-se în acest fel de la plata obligațiilor fiscale.

La sfârșitul lunii mai 2011, Pavel a fost condamnat de Judecătoria Botoșani la trei ani de închisoare cu executare, dar a făcut recurs la decizia judecătorilor, acțiunea sa fiind admisă magistrații Curții de Apel, care au retrimis dosarul spre rejudecare, după ce au casat în totalitate sentința.

Sentința de miercuri a Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

“Disjunge soluţionarea laturii civile, în raport de partea civilă ANAF şi partea responsabilă civilmente S.C. COMCARN SRL Botoşani şi stabileşte termen de soluţionare la data de 06.05.2014, cu citarea părţilor. Anulează acţiunea civilă în raport de părţile responsabile civilmente S.C. TALIA S.R.L. Botoşani şi S.C. AVICOM S.R.L. Botoşani. Obligă pe inculpat să plătească statului suma de 12.000 lei cheltuieli judiciare, în care s-a inclus suma de 200 lei onorariu avocat oficiu din dosarul nr.2233/193/2010 al Judecătoriei Botoşani, ce se va achita din fondurile Ministerului Justiţiei", se arată pe site-ul Tribunalului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
24

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
35

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
85

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...