Dezvaluirea unui instructor auto din Dorohoi: "Sunt intermediari care spun: da-mi 100 de euro ca-ti aranjez examenul"

Dezvaluirea unui instructor auto din Dorohoi: "Sunt intermediari care spun: da-mi 100 de euro ca-ti aranjez examenul"

Instructorul auto Ioan Domonco a vorbit, marti dimineata, in fata prefectului, a reprezentantilor Politiei Rutiere si a sefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, despre o problem care, in opinia sa, persista de ani de zile: asa-zisa mita inaintea examenului auto.

Domonco spune ca el garanteaza ca examinatorii nu iau mita, dar sunt intermediari care le spun cursantilor ca pentru 100 de euro le "rezolva" examenul auto. In realitate, acestia asteapta sa vada daca elevii obtin examenul, iar daca il iau, spun ca l-au luat pentru ca au pus ei o vorba buna.

"Examinatorii din judetul Botosani garantez ca nu iau mita. Numai ca sunt persoane intermediare care spun: da mie ca aranjez, da-mi 100 de euro ca-ti aranjez. Omul ii da suta de euro, iar daca ia exemenul zice ca a luat pentru ca i-a dat suta de euro. Nu se murdareste un examinator pentru 100 de euro. Repet, garantez pentru corectitudinea lor si eu nu am ce sa le reprosez examinatorilor. Cei care au meritat au luat, cei care n-au meritat n-au luat. Dumneavoastra veti suferit, domnilor politisti. Daca nu luam masuri, vom pierde. Va spun sincer ca eu am pierdut cursanti pentru ca le-am spus din start ca nu si au plecat la altii. Cine sunt intermediarii? Gasiti-i! De ce sa ne ascundem dupa degete?", a spus Ioan Domonco.

Seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Danut Ciubotaru, a precizat ca problema asta exista de 20 de ani, dar atat instructorii auto, cat si examinatorii trebuie sa ia masuri.

"Problema asta este de 20-30 de ani. Pentru atragerea clientelei toata lumea promite: vina la mine. O parte dintre domnii instructori ii iau de manuta si ii duc la fisa medicala, la cazier, la avizul psihologic, ii plimba cu masina. Viata este grea. Media este de 4,5 candidati la un instructor pe luna si nu poti trai. O parte au doi candidati, o parte au zece. Nici dumneavoastra nu luati nicio masura. Sa nu credeti ca noi nu lucram si institutiile abilitate pe domeniul acesta. Vedeti ca in fiecare luna pica ba un instructor, ba un intermediar. Sa nu credeti ca la urechile mele nu ajung fel si fel se vorbe. Vedeti ca plicurile sunt sigilate si parafate si sunt desfacute in fata dumneavoastra, dar trebuie sa luati si dumneavoastra masuri. Padure fara uscaturi nu exista.", a precizat Danut Ciubotaru.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
97

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
39

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
35

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...