Primarii din județ despre padocuri. "Grija asta avem noi acum? Nu avem bani pentru cămine pentru bătrâni, pentru persoanele cu handicap"

Primarii din județ despre padocuri. "Grija asta avem noi acum? Nu avem bani pentru cămine pentru bătrâni, pentru persoanele cu handicap"
    Primarii din județ au spus la unison, la întâlnirea cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor privind problema câinilor comunitari, că nu au fondurile necesare pentru construcția de padocuri.

 Aleșii locali au spus că administrațiile publice se confruntă cu multe probleme pentru care de asemenea nu se găsesc resurse financiare, cum ar fi construcția căminelor pentru bătrâni sau plata persoanelor cu handicap, și nu mai au acum și grija câinilor comunitari.

“Da noi de padocuri avem acuma grijă? Avem problema cu gunoiul și încă nu mi-au pus cei de la Consiliul Județean tomberoanele și trebuie să mă descurc. Întâmpinăm atâtea dificultăți cu taxele și impozitele și acuma ce să le mai spun cetățenilor când vin, că trebuie să ne mai ocupăm și de padocuri pentru câini. Fără bani degeaba vorbim. Eu vreau să fac, dar dacă nu am cu ce", a spus unul dintre primari.

La rândul său, Relu Târzioru, primarul orașului Săveni a spus că finanțarea pentru construcția acestor adăposturi pentru patrupede ar trebui să vină de la Consiliul Județean.

“Din punctul meu de vedere cred că ar trebui elaborată o strategie și în domeniul acesta și pentru a găsi rezolvare cred că singurul în măsură să rezolve problema, în parteneriat cu primăriile și DSVSA, este Consiliul Județean pentru că dumnealor distribuie banii și ar putea să aloce sume de bani cu dedicații zonale să creem câteva padocuri. Consiliul Județean ar putea fi partenerul nostru suprem în așa fel încât să ne putem rezolva problemele", a afirmat Relu Târzioru.

 Un alt aspect adus în atenție de conducerea DSVSA a fost cel al microcipării câinilor.

“Aș dori foarte mult să mediatizați acest aspect pe raza comunelor dumneavoastră, având în vedere că majoritatea proprietarilor când vor auzi de costuri vor da drumul la câini pe străzi și atunci veți avea câini comunitari în loc de câini cu stăpân", a spus directorul DSVSA, Minodora Vasiliu.

“Din 1.900 de câini cât am eu în Avrămeni, la 1.200, 1.300 automat proprietarii nu plătesc pentru cipuri. Ce fac eu cu câinii aceștia", a fost reacția primarului din comună.

Cei de la DSVSA le-au transmis primarilor că atâta timp cât există legislație în domeniu ea trebuie respectată. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1216

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
332

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
312

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...