Un val de praf din deşertul Sahara va acoperi România

Un val de praf din deşertul Sahara va acoperi România
Un val de praf saharian va ajunge vineri în România. Praful venit din deşert a acoperit deja Europa şi creează probleme grave în vestul continentului.

Valul de praf saharian a ajuns deja în arhipeleagul britanic unde autorităţile au intrat în altertă din cauza poluării accentuate. La Londra, autorităţile au trimis o avertizare către persoanele cu probleme pulmonare şi cardiace să evite activităţile intense în aer liber.

În următoarele zilele, ca urmare a schimbării circulaţiei atmosferice, cresc şansele ca praful din deşert să ajungă şi peste Europa centrală şi sud-estică.

Ţara noastră va fi afectată de acest fenomen începând de vineri după-amiază, iar praful saharian va persista şi în ziua de sâmbătă.

Specialiştii spun că nu sunt mari motive de îngrijorare, dar avertizează că praful care se va aşeza peste tot va crea un disconfort pentru toată lumea, scrie romaniatv.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
58

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
10

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
162

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...