Lansare importanta: "Atlasul Electoral al Romaniei: 1990 - 2009", coordonat de un profesor botosanean!

Lansare importanta: "Atlasul Electoral al Romaniei: 1990 - 2009", coordonat de un profesor botosanean!
Vineri, 4 aprilie, la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti va fi lansat volumul "Atlasul Electoral al Romaniei: 1990 - 2009", publicat la Editura Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) Iasi, coordonat de Corneliu Iaţu (nascut in Botosani) si aparut in 2013 în Colectia Studii de Geografie Politica. Invitati la eveniment sunt Cristian Pârvulescu, Alfred Bulai si Corneliu Iaţu.

Lansarea volumului (ediţie trilingvă), va prilejui o dezbatere pe tema politicii postdecembriste din România, evaluată ştiinţific în paginile atlasului, la care este invitat şi publicul.

Editura Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi va premia cele mai bune două intervenţii cu cîte un exemplar din volumul lansat.

"Atlasul electoral al României" este o operă modernă care pune accentul pe o serie de probleme de geografie politică a României, în bună măsură noi, le abordează cu o mare acurateţe, pe baza unei informaţii cantitative abundente, fără să evite unele faţete mai puţin agreabile, şi le expune într-o manieră ştiinţifică, evitând accentele polemice. (Prof. Dr. Emeritus Alexandru Ungureanu, Membru Corespondent al Academiei Române).

Din cuprins: I. Evoluţia vieţii politico-electorale în spaţiul românesc (1832-2010); II. Analiza legislaţiei privind procesele electorale din România (Alegeri prezidenţiale, parlamentare, locale, referendumuri, Alegeri pentru Parlamanentul European); III. Radiografii electorale în România postdecembristă: Anul electoral 1990, Ciclurile electorale 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004, 2004-2009, Referendumul pentru suspendarea Preşedintelui (19 mai 2007), Referendumul pentru introducerea votului uninominal (25 Noiembrie 2007), Referendumul naţional privind trecerea la un parlament unicameral şi Referendumul naţional privind reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane (22 noiembrie 2009).

Autorii atlasului: Corneliu Iaţu (coord.), Ionel Boamfă, Ciprian Alupului, Sebastian Năstuţă, Silviu Petru Grecu, Romeo Asiminei, Raluca Ioana Horea-Şerban, Voicu Bodocan, Aurelian Giugăl, Cătălin Timofciuc.

Proiectul este coordonat de prof. univ. dr. CORNELIU IAŢU, decanul Facultatii de Geografie - Geologie de la Universitatea Cuza. "Prin publicarea acestui volum, s-a dorit o cartografiere electorala, de la nivelul de baza, pâna la alte decupaje administrative, astfel încât realitatea electorala sa nu mai fie fictiune, iar fictiunea sa nu devina realitate electorala", a precizat profesorul Corneliu Iaţu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
53

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
23

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...