LOVITURĂ! Corneliu Vadim Tudor, scos din cursa pentru europarlamentare

LOVITURĂ! Corneliu Vadim Tudor, scos din cursa pentru europarlamentare
Corneliu Vadim Tudor este ca şi scos din cursa pentru europarlamentare, BEC neacceptând lista de semnături depusă de acesta în numele PRM, la înscrierea candidaturilor. "E o ruşine ce se întâmplă. E încă o ofensivă a lui Victor Ponta", a comentat Vadim Tudor. Decizia BEC poate fi atacată în instanţă
 
Conform Gandul, candidaturile PRM la europarlamentare au fost respinse de Biroul Electoral Central, care a găsit nereguli în listele de semnături depuse de formaţiunea lui Corneliu Vadim Tudor. Potrivit legii, candidaturile trebuie însoţite de 200.000 de semnături de susţinere.

"În ritmul ăsta nu va mai candida nimeni. Este o ruşine ce se întâmplă. E încă o ofensivă a lui Victor Ponta", a comentat Vadim Tudor.

BEC a respins de asemenea şi lista de candidaturi depusă în numele PRM de Gheorghe Funar, precum şi cea depusă de Eugen Moiescu în numele PNŢCD. În schimb, a fost acceptată lista de candidaturi depusă de Aurelian Pavelescu în numele PNŢCD.

Una dintre candidaturile depuse de PNŢCD a fost invalidată, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

BEC a mai respins listele de candidaturi la europarlamentare ale Partidului Verde, Partidului Ecologist Român, Partidului Dreptăţii Sociale şi Partidului Alternativa Socialistă.

Tot astăzi, BEC a respins candidatura lui Mircea Diaconu care are o decizie de incompatibilitate definitivă.

Deciziile de respingere anunţate de BEC pot fi contestate în instanţă la Tribunalul Bucureşti, care se pronunţă în maximum 2 zile, iar decizia de aici poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti, decizia acestei instanţe fiind definitivă şi pronunţată în maximum 2 zile.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
195

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
181

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
107

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...