Președintele Consiliului Județean, reclamat la Ministerul Dezvoltării! Florin Țurcanu se apără cu documente

Președintele Consiliului Județean, reclamat la Ministerul Dezvoltării! Florin Țurcanu se apără cu documente
Mai mulți primari din județul Botoșani au trimis adrese la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și s-au plâns că reprezentanții Consiliului Județean nu le-au repartizat fonduri, din cei 22 de milioane de lei alocați județului.

În urma plângerilor reprezentanților administrațiilor publice locale, cei de la MDRAP au transmis, la rândul lor, o adresă Consiliului Județean în care se precizează: “ni se transmite că, în alocarea sumelor pentru finanțarea și finalizarea investițiilor parte din program, primarii nu au fost consultați."

 Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu susține că tot acest demers al celor de la Minister este unul pur politic, iar la repartizarea sumelor s-a respectat întocmai adresa transmisă inițial de Liviu Dragnea care prevede că “vor fi considerate prioritare pentru finanțare proiectele cu peste 60% grad de execuție, pentru obiectivele din domeniul alimentare cu apă și canlizare și pentru care se va aloca toată suma necesară pentru finalizarea investițiilor în anul 2014 și pentru cele cu peste 70% grad de execuție, pentru obiectivele din domeniul drumuri, poduri și podețe. Suma rămasă nerepartizată, după caz, după finanțarea tuturor obiectivelor conform celor două criterii de prioritizare, poate fi alocată proporțional atât pentru obiectivele în continuare înscrise în program, cât și pentru cele noi, în domeniul apă, canalizare, drumuri, poduri și podețe."În plus, Țurcanu a specificat că există adrese trimise la fiecare primărie din județ de către Consiliul Județean, și s-a făcut consultarea tuturor primarilor. 

“Noi am încercat să respectăm legea în ciuda ordinului politic pe care doamna senator (n.red. Doina Federovici) l-a dat și când au văzut că nu ne supunem, ne-am trezit cu o adresă de la Ministerul Dezvoltării prin care au încercat să aburească instituția Consiliului Județean cu niște aprecieri în afara legislației și din punctul meu de vedere este pur politică. Nu spun nimic despre adresa pe care ei ne-au înaintat-o și prin care ne-au obligat să facem repartizarea sumei propuse și încearcă să ne povestească anumite argumente, că ei o să repartizeze banii. La această adresă, care este pur politică și ilegală, noi am făcut un răspuns care este semnat și de doamna Amalia Marian, dacă o cunosc domnii de la PSD, să o întrebe și le-am explicat argumentele noastre legale care au stat la baza solicitărilor repartizărilor acestor sume. În cazul în care nu vor respecta, vom folosi pârghiile legale în justiție și dacă se impune poate și o plângere. Așteptăm să vedem ce răspuns o să ne dea Ministerul Dezvoltării", a declarat Florin Țurcanu.

Președintele Consiliului Județean a spus că va face un material și către grupul PNL din Senat și Camera Deputaților, pe care îl va trimite și la Comisia de abuzuri din Parlament, “să analizeze aceste aspecte care sunt niște abuzuri în raport cu un președinte care nu este de de al lor, al PSD"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
24

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
75

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
22

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...