Captură uriașă de țigări de contrabandă, după o urmărire de 20 de kilometri! FOTO

Captură uriașă de țigări de contrabandă, după o urmărire de 20 de kilometri! FOTO
După o urmărire de 20 km, poliţiştii de frontieră botoşăneni au reţinut un bărbat care transporta 33.740 pachete de ţigarete de contrabandă Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, împreună cu cei de la S.T.P.F Botoşani, au depistat şi reţinut un cetăţean român care transporta 33.740 pachete ţigări de contrabandă cu un autovehicul Mercedes Vito ce figurează radiat din circulaţie în Olanda.

Ţigaretele, în valoare de 303.970 lei, şi autovehiculul au fost reţinute în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, bărbatul fiind reţinut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Darabani cu propunerea cu arestare preventivă pentru 29 zile.

În data de 01 aprilie 2014, în jurul orei 06.35, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, împreună cu poliţişti de frontieră de la STPF Botoşani, au organizat o acţiune specifică pe timpul căreia au observat un autovehicul marca Mercedes Vito, înmatriculat în Olanda, despre care existau informaţii că este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, care se deplasa cu viteză spre ieşirea din localitatea de frontieră Miorcani, judeţul Botoşani.

Şoferul autovehiculului nu a oprit la semnalul regulamentar, fapt pentru care poliţiştii de frontieră l-au urmărit în trafic aproximativ 20 de kilometri, reuşind să-l oprească în comuna Havârna.  


Poliţiştii de frontieră au reţinut bărbatul de la volan, cetăţeanul român Mihai T., de 31 ani, domiciliat în Botoşani, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate a rezultat faptul că acesta nu are dreptul de a conduce, permisul de conducere fiindu-i suspendat, iar autovehiculul Mercedes Vito figurează radiat din circulaţie în Olanda.

La controlul efectuat asupra autovehiculului, a fost descoperită cantitatea de 33.740 pachete ţigări marca Plugarul şi Ritm cu timbru de acciză R. Moldova, ambalate în colete. Bărbatul a declarat că a încărcat ţigările în aceeaşi dimineaţă de lângă localitatea de frontieră Miorcani, urmând a le transporta contra sumei de 200 de euro până în municipiul Botoşani.

"Ţigaretele, în valoare de 303.970 lei, şi autovehiculul, în valoare de 15.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele lui Mihai T., poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.", a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În data de 1 aprilie 2014, faţa de Mihai T. s-a dispus reţinerea pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Darabani cu propunerea cu arestare preventivă pentru 29 zile.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
232

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
41

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
353

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...