UPDATE!! APEL DISPERAT CATRE BOTOSANENI! Tanara de 19 ani, gravida si operata de trei ori, ARE NEVOIE de sange!

UPDATE!! APEL DISPERAT CATRE BOTOSANENI! Tanara de 19 ani, gravida si operata de trei ori, ARE NEVOIE de sange!
Familia tinerei de 19 ani din Botosani nu mai are linişte. Rudele vor să afle ce s-a întâmplat cu fata, de ce o banală intervenţie a adus-o într-o stare atât de gravă.

Fata este în comă indusă după ce în ultimele 24 de ore a fost supusă la trei intervenţii chirugicale. La prima operaţie s-a încercat întreruperea unei sarcini extrauterine. Din cauza unor hemoragii apărute post operator au urmat alte două intervenţii. Depăşiţi de situaţie, medicii de la maternitatea Elena Doamna au cerut transferul fetei la spitalul de urgență.

Pacienta este sub aparate este intubată ventilata mecanic şi într-o stare de comă indusă artificial. Este vorba de o pacientă cu multiple disfuncții organice, se fac eforturi pentru salvarea ei, a explicat Gabriel Perianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon.

APEL CATRE DONATORI!

În urma celor trei operaţii, tânăra a pierdut cantităţi mari de sânge. I-au fost transfuzaţi opt litri. Dar stocurile sunt pe cale să se termine, iar medicii au cerut oamenilor obisnuiti sa doneze sânge.

Fac orice pentru a o salva. Şi o bucată din inimă dacă ar fi tăiată şi accepta să o taie ca să o văd înapoi cum era, cum era înainte ca cineva să-şi bată joc de ea, spune Mihai Podovei, unchiul fetei.

Progrese s-au făcut, sunt mici dar totuşi este o cale ascendentă pe care ne îndreptăm şi sperăm că vom reuşi din această situaţie critică, spune prietenul fetei.

Monica are grupa 01 pozitiv, una rară, şi nu poate primi sânge decât de la donatorii care au exact această grupă sangvină.

Posesorul grupei 0 în calitate de pacient sau de primitor nu poate să primească de la alte grupe de sânge. Din acest motiv sângele ar trebui să fie administrat strict pe grupa respectivă, a explicat Lavinia Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzii Iaşi.

Tânăra este supravegheată în permanenţă de o echipă de medici specialişti, pregătiţi să intervină în orice moment dacă va fi nevoie. Primul medic care a operat-o pe fată refuză să comenteze cazul.

sursa: digi24.ro

Citeste si:  Vezi cum poți dona sânge pentru tânăra de 19 ani, operată la Iași! "Monica a deschis ochii și m-a recunoscut", spune prietenul fetei

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După o noapte petrecută în pădure, bunica Viorica a fost găsită. Ce le-a povestit polițiștilor!

astăzi, 08:54
238

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, al pompierilor și al jandarmilor, au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani.Peste 70 de polițiști, pompieri, janda...

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
372

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
68

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...