ANGLIA: Arsenal - Manchester City, meciul zilei din Premier League! Programul din EUROPA!

ANGLIA: Arsenal - Manchester City, meciul zilei din Premier League! Programul din EUROPA!
Restanțele disputate la mijlocul săptămânii au avut menirea să facă mai multă lumină în ceea ce privește lupta pentru titlul din EPL.

Arsenal a remizat pe teren propriu cu Swansea iar acum echipa lui Arsene Wenger ar trebui mai degrabă să se teamă de Everton, formație care pe final de sezon atacă intrarea în top 4. De partea cealaltă, City s-a impus cu un categoric 3-0 chiar pe Old Trafford și a recuperat serios din diferența de puncte față de liderul Chelsea.

De altfel, înaintea etapei cu numărul 32, clasamentul din Premier League arată astfel:

1. Chelsea (69 puncte/ 31 etape)
2. Liverpool (68 puncte/ 31 etape)
3. City (66 puncte/ 29 etape)
4. Arsenal (63 puncte/ 31 etape)
5. Everton (57 puncte/ 30 etape)
6. Tottenham (56 puncte/ 31 etape)
7. United (51 puncte/ 31 etape).

Acestea sunt formațiile care vor lupta până la finalul sezonului pentru titlu, un loc de Liga Campionilor sau de Europa League. Chiar dacă a fost mai mereu pe podium în acest sezon, Arsenal e în scădere de turație iar acum tunarii par a fi favoriți doar la locul 4.

În ciuda punctelor pierdute marți cu Swansea, deplasările au reprezentat punctul slab al londonezilor: 3 înfrângeri și un egal în ultimele 5 meciuri jucate departe de Emirates. Situația e ceva mai bună dacă luăm în considerare partidele jucate acasă: 10 victorii, 4 remize și o singură înfrângere în 2013-2014.

Sâmbătă, la Londra vine însă Manchester City, poate principala favorită la titlul din acest sezon. Cetățenii au acum doar 3 puncte sub Chelsea însă și două restanțe ce par a fi la îndemâna formației antrenate de Manuel Pellegrini: cu Sunderland și Aston Villa.

În ciuda faptului că City a părăsit Liga Campionilor, moralul jucătorilor este la cote înalte după succesul fără prea mari emoții de pe terenul lui United. Ultima vizită a cetățenilor la Londra a fost pe 29 ianuarie iar atunci City s-a impus cu 5-1 pe White Hart Lane.

Partida tur dintre Manchester City și Arsenal a fost una extrem de spectaculoasă, încheiată cu nu mai puțin de 9 goluri. Aguero a deschis scorul pentru gazde pentru ca Walcott să restabilească egalitatea. Negredo și Fernandinho au marcat apoi pentru City care a condus cu 3-1 în minutul 50. Theo Walcott a realizat dubla pentru Arsenal, reușita extremei londonezilor fiind urmată de golurile lui Silva și Fernandinho.

Meciul a avut 6 minute de prelungiri încântătoare: mai întâi Mertesacker a înscris din nou pentru tunari pentru ca Yaya Toure să închidă tabela la ultima fază a meciului.

Arsenal - Manchester City e DIRECT pe Eurosport, sâmbătă de la 19.30.

Înaintea meciului de pe Emirates, Eurosport mai transmite în direct alte două partide din Premier League: Manchester United - Aston Villa (14.45) și Crystal Palace - Chelsea (17.00).

APASA AICI si vezi programul zilei din Europa!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
110

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
672

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
228

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...