Ministrul Sanatatii a cerut ancheta la Iasi, in cazul botosanencei de 19 ani operata de 3 ori! La Botosani, apel pe Facebook pentru donare de sange!

Ministrul Sanatatii a cerut ancheta la Iasi, in cazul botosanencei de 19 ani operata de 3 ori! La Botosani, apel pe Facebook pentru donare de sange!
Ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu, a solicitat, ieri, Directiei de Sanatate Publica Iasi sa efectueze o ancheta la Maternitatea Elena Doamna, dupa ce o tanara de 19 ani din Botosani, operata de trei ori, se zbate intre viata si moarte.

Conf. dr. Lucian Indrei, directorul DSP Iasi, impreuna cu o echipa de control, a efectuat verificari la unitatea medicala. Au fost vizate mai multe aspecte printre care modul in care s-a asigurat asistenta medicala pacientei Monica Neamtu, conditiile igienico-sanitare.

"A fost finalizata actiunea de control la Maternitatea Elena Doamna solicitata de Ministerul Sanatatii. Controlul igienico-sanitar de la maternitate si Spitalul Sf. Spiridon, unde se afla acum internata pacienta, nu a evidentiat neconformitati. S-au ridicat copii dupa fisele de observatie ale pacientei si protocoalele operatorii pe care le vom trimite dupa-amiaza (ieri - n.r.) la minister. De asemenea, exista o ancheta interna la Maternitatea Elena Doamna care inca nu a fost finalizata. Si rezultatele acestei anchete vor fi trimise la minister. In functie de concluziile celor doua anchete, se vor lua masuri", a declarat pentru Buna Ziua Iasi conf. dr. Lucian Indrei, directorul DSP Iasi.

Prognosticul ramane rezervat

Ieri, medicii de la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon au precizat ca prognosticul privind evolutia starii de sanatate a tinerei ramane, in continuare, rezervat. "Pacienta este in continuare in ATI, pe ventilator. Este constienta si rezultatele analizelor de laborator sunt in revenire, dar prognosticul ramane rezervat", a declarat conf. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon. Monica Neamtu in varsta de 19 ani se afla in Reanimare de patru zile, scrie sursa citata.

Operata de trei ori si dusa in ATI in stare critica

Conform Buna Ziua Iasi, tanara din judetul Botosani a fost diagnosticata cu o sarcina extrauterina tubara stanga. Luni, 24 martie, conf. dr. Razvan Socolov a intervenit laparoscopic pentru extragerea sarcinii. La un moment dat, a oprit interventia laparoscopica si a continuat cu cea clasica. In timpul interventiei unul dintre vasele iliace a fost intepat, perforat de catre medicul ginecolog, fapt ce a dus la producerea unei hemoragii care a facut imposibila continuarea metodei laparoscopice. Dupa cateva ore de la finalizarea operatiei, pacienta a inceput sa sangereze. Monica a fost dusa din nou in sala de operatie. De garda in maternitate era dr. Simona Niculescu. Aceasta l-a cautat telefonic pe medicul Socolov, dar pentru ca nu i-a raspuns a apelat la ajutorul sotului, prof. dr. Dan Niculescu, chirurg la Spitalul Sf. Spiridon. Marti dimineata, tanara este introdusa din nou in sala de operatie. Avea din nou hemoragie. De aceasta data in sala au fost prezenti ginecologi, doi chirurgi generalisti, printre care si prof. dr. Dan Niculescu si doi chirurgi vasculari. Sapte ore a stat pacienta in sala de operatie, dupa care a fost urcata intr-o ambulanta si transferata la Clinica ATI de la Spitalul Sf. Spiridon. Monica era in stare critica. De atunci, i se face permanent transfuzie de sange. Conf. dr. Razvan Socolov, director medical la Maternitatea Elena Doamna, a revenit, ieri, la spital, dar nu si-a exprimat un punct de vedere vizavi de starea in care a fost adusa pacienta dupa interventia chirurgicala efectuata de acesta.

Apel pe Facebook

In cursul zilei de ieri, mai multe persoane au postat pe contul de Faceboook apeluri pentru donare de sange, in sprijinul Monicai Neamtu.

"Cei care o cunosc pe Neamtu Monica si vor sa o ajute ii rog sa doneze sange 01 pozitiv. Pot sa doneze si la spital la Botosani, numai sa mentioneze ca este pentru Monica, care este internata la Sf. Spiridon Iasi. Va rog mult sa ne ajutati, avem nevoie de sange pentru Monica".

"Trebuie sa o ajutam pe Neamtu Monica! Cei ce au grupa de sange 01 pozitiv si isi doresc sa intinda o mana de ajutor unui om minunat aflat intr-o situatie delicata din cauza incompetentei medicilor, ii rugam sa se prezinte la Spitalul Judetean Botosani pentru a dona sange! Nu putem sa pierdem un om atat de drag`. noua!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
65

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
19

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
79

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...