ONG-uri: Nu mai avem instituţie pentru VIOLENŢA ÎN FAMILIE

ONG-uri: Nu mai avem instituţie pentru VIOLENŢA ÎN FAMILIE
Mai multe ONG-uri reclamă, o scrisoare deschisă adresată premierului şi ministrului Muncii, că nu mai este o instituţie care să se ocupe de problema violenţei domestice, după desfiinţarea Direcţiei Protecţia Copilului din Ministerul Muncii.

Organizaţiile semnatare precizează că, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 11 din 19.03.2014, Guvernul a decis că desfiinţează Direcţia Protecţia Copilului din Ministerul Muncii care avea în atribuţii prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi că înfiinţează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, printre atribuţiile căreia nu apar şi cele privitoare la violenţa în familie.

În acest context, cele 20 de ONG-uri semnatare avertizează că în 30 de zile nu va mai exista nicio instituţie care să aibă ca sarcină implementarea Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi cer să fie luate de urgenţă măsurile necesare pentru înfiinţarea unui departament care să preia sarcinile prevăzute de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi care să fie împuternicit cu autoritatea necesară pentru a coordona, conduce şi monitoriza activitatea tuturor actorilor implicaţi în prevenirea şţi combaterea fenomenului.

"Solicităm să luaţi de urgenţă măsurile necesare pentru înfiinţarea unui departament care să preia sarcinile prevăzute de legea specială şi care să fie împuternicit cu autoritatea necesară pentru a coordona, conduce şi monitoriza activitatea tuturor actorilor implicaţi în prevenirea şi combaterea fenomenului aşa cum sunt ei prevăzuţi de lege. Specialiştii din domeniul privat şi reprezentanţii societăţii civile cu experienţă îndelungată şi cu activităţi în domeniu sunt alături de dumneavoastră în acest demers de reglementare a erorii ce a fost introdusă în legislaţie prin OUG 11 din 19.03.2014", se arată în scrisoarea transmisă premierului Victor Ponta şi ministrului Muncii, Rovana Plumb, scrie realitatea.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
596

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
108

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...