O botoșăneancă operată pe creier a murit după ce i-a căzut un stativ în cap!

O botoșăneancă operată pe creier a murit după ce i-a căzut un stativ în cap!

  Femeia în vârstă de 59 de ani, operată pe creier la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, și căreia i-a căzut un stativ în cap după operație, a decedat sâmbătă.

 Femeia, care este din Botoșani, a fost operată pe data de 13 martie. Operaţia a fost una foarte dificilă dar recuperarea era una favorabilă ei.

La trei zile de la operaţie, stativul pe care era perfuzia a căzut peste faţa femeii după care starea de sănătate s-a agravat, a intrat în comă şi ulterior decedat. Rudele femeii sunt revoltate de ceea ce s-a întâmplat şi acuză cadredrele medicale de neglijenţă.

Acestea au depus deja o plângere la Poliție și la Colegiul Medicilor și sunt dispuse să facă tot ce este legal posibil pentru ca adevărul să iasă la iveală și vinovații să plătească pentru moartea femeii de 59 de ani.

Reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie Iaşi spun că aşteaptă finalizarea anchetei pentru a vedea ce s-a întâmplat şi dacă au fost deficienţe în actul medical. "Noi facem tot ce se poate pentru pacient, dacă s-a întâmplat un incident neplăcut noi îl regretăm. Este o comisie de anchetă în desfăşurare pentru a afla ce s-a întâmplat acolo. Ancheta este în curs, se va vedea dacă este vorba de o deficienţă de îngrijire, de protocol", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, Marius Dabija, medic primar neurochirurg.
 
"Eu am depus deja o plângere la Poliţie, am înţeles că s-a deschis deja o anchetă, eu nu reuşesc să primesc nicio informaţie până nu se închide ancheta. Îi cred pe ei vinovaţi, ştiu cum era mama înainte de operaţie şi ştiu cum era după. Sistemul sanitar e jale la noi şi încerc să fac tot posiblul ca să obţin dreptate pentru că nu e posibil ca un om să moară din cauza lor. Am încercat să depun plângere la Parchet, dar mi s-a spus că nu are rost, ancheta odată încheiată de Poliţie dosarul va fi trimis la Parchet. Îi voi da în judecată. E o situaţie destul de sensibilă, până luni nu pot să facă autopsia şi voi face oricum o contraexpertiză fiindcă eu nu am încredere în ei ", a declarat sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, Iulia Ivăncescu, fiica femeii. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
24

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
68

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
262

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...