Sportivul botoșănean care a reprezentat Romania la JO Londra, în ARESTUL Poliției din Brasov!

Sportivul botoșănean care a reprezentat Romania la JO Londra, în ARESTUL Poliției din Brasov!
Caz şocant petrecut dumincă dimineaţă în Braşov, cu luptători de greco-romane din lotul naţional implicaţi! Aflaţi în jurul orei 4:30 pe Strada Republicii, patru sportivi s-au luat de o fată. Iubitul acesteia a intervenit să o apere, astfel că până la conflict nu a mai fost decât un pas.  

Un poliţist îmbrăcat în civil a sărit în ajutorul perechii. Surse apropiate sportivilor susţin că poliţistul i-ar fi dat cu spray paralizant în faţă arădeanului Dorin Pârvan. Ceilalţi trei, Alin Alexuc (n.red. sportiv din Botoșani), Tomi Hînoveanu (ambii de la Dinamo) şi Attila Tamaş (Steaua) ar fi sărit imediat la bătaie şi i-ar fi aplicat o corecţie omului de ordine până l-au băgat în spital.

După acest incident, sportivii au fost conduşi la secţie, iar doi - sportivii de la Dinamo, printre care si botosaneanul Alin Alexuc- au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Mai mult, ei urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. În acest caz, Alexuc şi Hîrnoveanu ar putea rata Campionatul European de la Helsinki. Primul a reprezentat România şi la Jocurile Olimpice de la Londra.

Cazul a fost confirmat de Ioan Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, dar şi de Elisabeta Lipă, comandantul CS Dinamo.

"Nu e normal ca sportivii să nu se afle în cantonament, mai ales că peste trei săptămâni vor concura la Europeanul de la Helsinki. De ce au plecat şi dacă au plecat cu acordul antrenorului? Pe mine mă interesează latura sportivă, nu sunt de acord cu plecările din cantonament. Referitor la cealaltă latură, vor răspunde în faţa legii. Eu nu tolerez aşa ceva la clubul Dinamo", a declarat Elisabeta Lipă, comandantul clubului Dinamo.

Alin Grigore, secretar general, a spus că nu este abilitat să ofere nicio informaţie. Ceilalţi oficiali ai FR de Lupte nu au putut fi contactaţi.

De remarcat faptul că cei patru sportivi se afla în cantonament centralizat la Poiana Braşov. Că au primit bilet de voie sau nu din partea antrenorilor, încă nu sunt informaţii în acest sesn, cert este că sportivii au coborât în Braşov şi ar fi fost într-un club, potrivit informaţiilor culese din Braşov.

Un caz asemănător a fost şi cel al lui Daniel Brata, unul dintre cei mai importanţi judoka ai României din ultimii ani. În urma unui incident asemănător, Brata s-a ales cu dosar penal, fiind chiar şi arestat. Sportivul de la Dinamo a ratat la vremea respectivă JO de la Londra, fiind nevoit să renunţe la sport.

Marian Chiriac, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, a stat de vorbă cu ProSport şi a prezentat versiunea oficială a acestui caz: "Cei doi sportivi reţinuţi au fost implicaţi într-o altercaţie cu un poliţist. Ei sunt reţinuţi şi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare pentru 29 de zile pentru ultraj".

Din cercertările făcute a reieşit faptul că unul dintre cei doi sportivi de la Dinamo se certa cu o a treia persoană. Poliţistul a intervenit pentru a aplana conflictul, dar s-a trezit pus la pământ. "Un agresor a lovit cu pumnul, iar celălalt l-a lovit cu piciorul pe poliţist după ce a căzut la pământ", a mai susţinut Marian Chiriac.

Versiunea prezentată de apropiaţi ai sportivilor, care au susţinut că Alexuc şi Hînoveanu ar fi reacţionat după ce poliţistul ar fi atacat cu spray paralizant, nu este confirmată şi de procuror. "Dacă ar fi fost legitimă apărare, atunci nu ar mai fi fost reţinuţi sau nu s-ar mai fi propus arestarea preventivă pentru 29 de zile".

Sursa: Prosport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
773

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
246

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
208

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...