Compozitor celebru, supranumit "Beethoven al Japoniei", a plătit pe altcineva să îi scrie muzica, timp de 20 de ani!

Compozitor celebru, supranumit "Beethoven al Japoniei", a plătit pe altcineva să îi scrie muzica, timp de 20 de ani!
Fraudă. Altcineva i-a scris muzica din ultimii 20 de ani, fiind plătit să facă asta, dar meritele să îi revină tot lui Samuragochi.

Faimos pentru Hiroshima Symphony No. 1, un tribut muzical adus celor ucişi în atacul cu bombă atomică din 1945, Samuragochi suferea de o boală degenerativă a auzului şi a surzit la vârsta de 35 de ani.

Însă "geniul său", cum l-au numit criticii, a continuat să compună, devenind şi mai cunoscut prin partituri precum cea pentru francizele Resident Evil şi Onimusha, care au milioane de fani în întreaga lume. Samuragochi susţine că deja îşi pierdea auzul în 1999, când compunea muzica pentru Resident Evil – The Director’s Cut (1997) şi că în 2001, când ar fi compus muzica pentru Onimusha: Warlords, era deja surd de-a binelea.

Potrivit presei japoneze citate de Geek, Samuragochi a angajat prima dată pe altcineva să îi compună muzica în 1996, când starea auzului său s-a înrăutăţit. Ulterior, persoana respectivă a rămas compozitorul din umbra lui Samuragochi, care a continuat să se bucure de faimă şi să susţină că este autorul muzicii publicate sub numele său, primind supranumele de "Beethoven al Japoniei" şi fiind considerat un geniu al muzicii. Acum, la 50 de ani, compozitorul a recunoscut frauda; de ce anume, rămâne încă un mister, dar este posibil să aibă legătură cu un documentar realizat anul trecut despre muzica sa şi despre cum Hiroshima Symphony a devenit un simbol naţional. Este posibil, scrie Geek, ca sentimentul de vină să îl fi copleşit pe compozitor. Numele autorului din umbră nu a fost deocamdată dezvăluit.
 
Sursa şi foto: Geek, via totb.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
10

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
112

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
113

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...