Concert caritabil la Biserica Sf. Treime, sustinut de Grupul Psaltic "Macarie Ieromonahul"

Concert caritabil la Biserica Sf. Treime, sustinut de Grupul Psaltic "Macarie Ieromonahul"
Luni, 16 decembrie 2013, la ora 18:00, la Biserica "Sfanta Treime" din Botosani are loc concertul caritabil "Hristos se naste, Slaviti-L!", concert de colinde sustinut de Grupul Psaltic "Macarie Ieromonahul" din Suceava, dirijor Maxemiuc Petru.

Parteneri ai acestui eveniment sunt Parohia "Sfanta Treime" Botosani si Asociatia "Salveaza o inima".

La eveniment sunt aşteptaţi să participe toţi botoşănenii dornici să ajute 24 de copii cu vârste între 6 şi 12 ani, proveniţi de la Centrul social de zi pentru copii în situaţii de risc social. Pentru aceştia se pot dona hăinuţe, rechizite, cărţi, fructe, alimente şi dulciuri.

"Este un bun prilej pentru părinţi să le arate copiilor ce înseamnă altruismul. Orice dar din partea acestora înseamnă un zâmbet în plus pentru cei care aşteaptă Crăciunul constrânşi de lipsuri", a declarat Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei "Salvează o inimă".

Centrul de zi urmăreşte prevenirea excluderii sociale a copiilor şi a familiilor acestora şi sprijinirea celor aflaţi în incapacitate de a oferi condiţii minime de subzistenţă, creştere şi educaţie, printr-un program de servicii educaţionale, psihologice şi sociale oferite zilnic  în cadrul centrului.

Cei 24 de micuţi, beneficiari ai centrului, îşi petrec orele de după şcoală aici, pentru a fi feriţi de "atracţiile" străzii, de subcultura cartierelor şi de lenea intelectuală – care i-ar transforma, mai târziu, într-un adult fără apetit pentru muncă şi abonat pe viaţă la asistenţa socială.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...