Clubul SINH DAU Botosani a participat la stagiul de la Marea Neagra FOTO

Clubul SINH DAU Botosani a participat la stagiul de la Marea Neagra FOTO
In perioada  01-07 iulie s-a desfasurat pe nisipul Marii Negre in statiunea Saturn, judetul Constanta, stagiul anual de pregatire fizica si tehnica a departamentului de Qwan-ki-do, care a fost popularizat sub denumirea de "armata centurilor negre din qwan-ki-do".  Aceast titlu "generic" provine si de la numarul mare de centuri negre participante, aproximativ 100, din toata tara.

La acest eveniment organizat de Federatia Romana de Qwan-ki-do participarea a fost numai pentru sportivii detinatori de centura neagra fara limita de varsta, exceptie facand aspirantii la acest grad, cu centura doar de 4 cap albastru.

La sfarsitul acestei tabere s-a sustinut examenul de grad pentru centura neagra si centura neagra 1 si 2 dang.

Programul continea doua antrenamente pe zi, primul incepea la ora 06.00 dimineata, se desfasoara pe nisip si in apa, debutand cu elemente de gimnastica respiratorie (tam-the), continuand cu tehnici de lupta si pregatire fizica specifica. Al-2-lea antrenament avea loc in sala de sport a Scolii Gimnaziale nr. 1 Mangalia incepand cu orele 18.00, avand un continut tehnic diversificat: tehnici de baza, tehnici de animale si inlantuiri (thao quyen).

Indrumatorul direct al acestei activitati este directorul tehnic, responsabil pe ramura qwan-ki-do in Romania, si vicepresedinte in cadrul Federatiei Romane de Arte Martiale, Ovidiu Covaci, centura neagra 6 dang.

Clubul SINH DAU Botosani a participat la stagiul de la Marea Neagra cu sportivii: Iliuc Andrei-centura neagra 1 dang si Dughila Bogdan-centura neagra, care sunt pregatiti de prof. Airoae Constantin (instructor club).

Tinerii de la Sinh Dau si-au imbogatit bagajul tehnic alaturi de colegii lor din tara, dar testul cel mare a fost dat in privinta rezistentei si capacitatii la efort.

"Practic Qwan-ki-doul la SINH DAU Botosani din clasa I, am paricipat la numeroase antrenamente si stagii, dar cele de la Marea Neagra sunt unice, este un examen fizic greu in care iti dai seama cat de mult poti daca vrei, unde simti din plin mirosul natural al nisipului, scoicilor si a marii in acelasi timp, la care am participat de placere", spune sportivul Andrei Iliuc.

Sesiunea de pregatire s-a incheiat cu onoranta prezenta a domnului Florentin Marinescu, Presedintele Federatiei Romane de Arte Martial, care a dorit sa impartaseasca la antrenament cateva din cunostintele sale din domeniul artelor martiale. Domnul (kancho) Florentin Marinescu este unul dintre cei mai vechi practicanti de arte martiale din tara, detinand centura neagra 9dang Ju Jitsu, 8dang karate, 5dang Judo.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
3

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
131

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
44

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...