Elev de clasa a XII-a: "Ceea ce face sistemul de învățământ românesc este să scoată profesori proști"

Elev de clasa a XII-a: "Ceea ce face sistemul de învățământ românesc este să scoată profesori proști"

 Emanuel Alexandru Olteanu  Facebook

Unul dintre absolvenții de clasa a XII-a, care susține zilele acestea examenul de bacalaureat, are un punct de vedere radical când vine vorba de sistemul educațional de România.

După ce acum doi ani "scrisoarea unui elev revoltat" a ajuns până la ministru, anul acesta un nou elev revoltat explică situația în viziunea unui candidat la BAC 2013.

"Pentru că posturile de profesor sunt plătite cu sume infime, această meserie nu mai este una de valoare, fiind luată în derâdere. Nimeni nu se face profesor, toți se fac manageri, așa că vom avea profesori din ce în ce mai proști.

Elevii sunt ironizați și peste tot în lume se face o reclamă proastă sistemului de învățământ și pregătirii "precare" a elevilor. Total eronat! Există o sumedenie de talente într-ale studiului, dar niciunul nu este apreciat, așa că pleaca acolo unde meritele îi sunt recunoscute.

Deci, ceea ce face sistemul de învățământ românesc este să scoată profesori proști, care vor pregăti la rândul lor elevi și mai proști, creând atât în dascăli, cât și în învățăcei frustări din ce în ce mai mari, transmise la valori din ce în ce mai mari din generație în generație!

Să ne trezim, într-un final! Să nu aruncăm bani pe nu știu ce catedrală și să facem ceva în sistemul ăsta de învățământ care se degradează de la un an la altul cu viteză mare!

Nu ironiza un copil, încurajează-l și ajută-l!

Inconștiența presei de a obține rating distruge vieți, la fel și inconștiența profesorilor care au corectat lucrările la simulări, oferind note eronate din lipsă de interes, nefiind plătiți, fapt ce a dus la dezamăgire, lipsă de interes și în rândul elevilor.

Salut! Mințile strălucite sunt, lipsesc doar interesul si stimularea!

Dragi colegi, suntem minunați!

Mai avem puțin și le demonstrăm noi idioților care uită că au trecut și ei prin asta cât suntem de deștepți!", a scris Emanuel Alexandru Olteanu pe profilul de Facebook.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
592

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
125

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
79

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...