Festivalul naţional de muzică folk "Nord-Est Folk", Ediţia a III-a, Dorohoi, 27-28 aprilie 2013

Festivalul naţional de muzică folk "Nord-Est Folk", Ediţia a III-a, Dorohoi, 27-28 aprilie 2013
Primăria Municipiului Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi si Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi organizează a III-a editie a Festivalului "Nord-Est folk", eveniment conceput ca o manifestare  artistică şi culturală care se adresează interpreţilor individuali şi de grup de muzica folk din ţară.

Festivalul are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative (şi de creaţie) ale muzicii folk.

Organizarea şi desfăşurarea festivalului, pe categorii:

• Individual
• Grupuri (până la 4 pesoane)

Manifestarea se va desfăşura astfel:

 Ziua I, Concurs,  sâmbătă, 27 aprilie 2013, începând cu ora 17.00;

• Ziua II-a, Gala Laureaţilor, duminică, 28 aprilie 2013, începând cu ora 17.00.

Ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorţi. Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu. În cele două seri vor avea loc şi recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk.

Condiţii de participare:

Festivalul-concurs "Nord-Est folk" se adresează tuturor iubitorilor de muzică folk cu calităţi interpretative şi componistice, cu vârsta minimă de 10 ani. Participarea în concurs poate  fi individuală sau de grup.

NOTĂ: Nu pot participa în concurs cei care în anii precedenţi au obţinut Premiul I.

În vederea participării, cei interesati vor trimite, până la data de 19 aprilie 2013, pe adresa de e-mail: nord.est.folk@gmail.com , urmatoarele:

• Fişa de înscriere;
• 2 piese propuse pentru concurs – compoziţii proprii (format mp3, pe e-mail, la adresa specificată mai sus);
• Copie după certificatul de naştere sau cartea de identitate;

Informaţii suplimentare pot fi furnizate, prin telefon, la numărul 0745.150567 (Paul-Ciprian Mihai) sau la adresa de e-mail: nord.est.folk@gmail.com .

Materialele pentru preselecţie vor fi timise până la data de 19.04.2013 (inclusiv). Pe baza materialului audio primit, un juriu va face preselecţia concurentilor. Concurenţilor admişi li se va comunica telefonic rezultatul preselecţiei, până la data de  20 aprilie  2013.

Prezenţa concurenţilor confirmaţi se va face în ziua de 27 aprilie 2013, cel târziu ora 12.00 la Dorohoi, la Casa Municipală de Cultură Dorohoi, strada George Enescu nr. 57. Tuturor concurenţilor li se vor asigura GRATUIT condiţii de masă pentru zilele de festival şi cazare. Concurenţii îşi suportă cheltuielile de transport.

Juriul şi premiile festivalului

Juriul are în componenţa sa personalităti ale muzicii de gen. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselecţiei se va afla sub directa coordonare a Preşedintelui juriului de concurs.

Clasamentele finale sunt confidenţiale şi vor fi făcute publice numai pe scena Galei laureaţilor. Laureaţii care nu vor fi prezenţi la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificaţi.

Pe baza jurizării, vor fi atribuite la fiecare categorie de vârstă Premiile I, II, III şi menţiuni.
Valoarea premiilor este cea efectivă, care rezultă după aplicarea coeficientului de impozitare. Pot apărea de asemenea premii din partea sponsorilor festivalului.

Premiile vor fi înmânate de către membrii juriului, în prezenţa organizatorilor, în cadrul unei festivităţi care va fi urmată de o Gală a Laureaţilor şi separat de recitaluri extraordinare susţinute de invitaţi.
Fiecare participant în concurs va primi o diplomă de participare.

PREMII FESTIVAL

Secţiunea Grupuri:

Premiul I – 1000 LEI
Premiul II – 800 LEI
Premiul III – 600 LEI
3 x Menţuni – 3 x 300 LEI

Secţiunea individual:

Premiul I – 800 LEI
Premiul II – 600 LEI
Premiul III – 450 LEI
3 X Menţiuni – 3 x 150 LEI

În recital:

27.04.2013 – Dan Vană şi Valter Ghicolescu
28.04.2013 – Jul Baldovin şi Mircea Rusu Band (Paul Arva şi Lucian Darie)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
10

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
24

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
51

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...