Nicolăescu, supărat pe presă: Daţi multe emoţii pe televizoare şi îmbolnăviţi oamenii de inimă

Nicolăescu, supărat pe presă: Daţi multe emoţii pe televizoare şi îmbolnăviţi oamenii de inimă
Ministrul Sănătăţii s-a supărat pe presă şi i-a acuzat pe jurnalişti că le provoacă afecţiuni cardiace bolnavilor de cancer. Asta după ce Realitatea TV a difuzat mai multe reportaje în care a arătat că, deşi Guvernul a alocat bani pentru medicamente încă de acum o lună, bolnavii de cancer nu primesc nici astăzi tratamentul care le prelungeşte viaţa.

Ministrul Sănătăţii i-a acuzat pe jurnalişti că au o influenţă proastă asupra bolnavilor de cancer.
 
"Daţi din păcate foarte multe emoţii pe televizoare şi îi îmbolnăviţi pe oameni de inimă, clar că ei sunt bolnavi de cancer. Dacă nu suntem parteneri în informaţii corecte, mai ales pe sănătate, contribuiţi la deteriorarea stării psihice a oamenilor", a spus ministrul.

Nicolăescu a dat din nou vina pe "greaua moştenire". "De fiecare dată pe mine mă întrebaţi ce am făcut eu. De ce nu i-aţi întrebat pe ăştia patru ani de zile ce au făcut, stimată doamnă? De ce nu i-aţi întrebat?", s-a adresat jurnaliştilor. 

Pentru criza citostaticelor, vinovaţi sunt medicii, mai spune Nicolăescu. Ei îşi umflă buzunarele şi îi mint pe pacienţi că numai unele medicamente le sunt necesare, susţine ministrul.

"Sunt medici care au uneori alte interese. Îi spune unui pacient: numai cu acel medicament, cu toate că există la nivelul comisiei naţionale de oncologie un tratament alternativ. Nu vor să-i transcrie o reţetă pacientului cu acele medicamente. Cum interpretaţi dumneavoastră această situaţie? Eu n-o mai interpretez. Decât, vă spun eu, să vă creeze dumneavoastră senzaţia că sunt probleme în sistem pentru că ei vor să umple buzunarele în continuare", a spus Nicolăescu, citat de realitatea.net.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
26

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
87

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
121

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...