Fermierii botoșăneni, instruiți de angajații APIA

Fermierii botoșăneni, instruiți de angajații APIA

   recolta.eu

Funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ( APIA ) Botosani au instruit fermierii din judeţ, privind măsurile de sprijin pe suprafaţă.

Sesiunile de instruire au fost organizate pe tot parcursul lunii februarie a.c. în primăriile, scolile si caminele culturale din judetul Botosani.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeteţean Botosani derulează în această perioadă Campania de informare şi instruire a fermierilor privind depunerea cererilor în cadrul Schemei Unice de Plată pe Suprafaţă SAPS 2013. Campania poartă sloganul Fii Fermier European! Depune la APIA Cererea de sprijin! În Campania 2013 ne pregătim pentru viitoare Politică Agricolă Comună.

În aceasta perioadă funcţionarii Centrului judetean si cei din Centrele locale APIA Botosani au organizat instruiri în toate unităţile administrativ-teritoriale, conform unui grafic prestabilit, aducand la cunoştinţa persoanelor interesate, modalitatea de completare a cererilor de plată, condiţiile de eligibilitate, tipurile de controale ce urmează a se efectua, obligativitatea respectării normelor de ecocondiţionalitate pe toate suprafetele agricole utilizate şi pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă.

S- a insistat şi în această campanie pentru o instruire cât mai eficientă cu privire la aplicaţia IPA Online – identificarea online a parcelelor agricole, prin intermediul căreia fermierii îşi pot vizualiza, prin conexiune la internet, parcelele digitizate în campania anterioară şi îşi pot digitiza parcele noi.

La aceste instruiri au fost invitati să participe atât fermierii, reprezentanţii administraţiei agricole din primării, cât şi personalul din bibliotecile judeţene şi comunale cuprinse în programul Biblionet.

Anul trecut, la Centrul judetean APIA Botosani au fost înregistrate 42865 de cereri de sprijin, pentru o suprafaţă de 431.905 de hectare. Toate cererile au fost depuse prin intermediul aplicatiei IPA Online.

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2013 se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2013, respectiv 16 mai – 10 iunie 2013 cu penalizari de 1 la sută pentru fiecare zi de întârziere

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
114

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
71

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...