Copilul de nouă luni din Mitoc, salvat după o operaţiune dificilă ce a durat 24 de ore!

Copilul de nouă luni din Mitoc, salvat după o operaţiune dificilă ce a durat 24 de ore!
Băieţelul în vârstă de 9 luni, din comuna botoșăneană Mitoc, care a suferit arsuri de gradul II pe faţă şi picioare, a ajuns la spital după o operațiune de salvare extrem de dificilă în care au fost implicați pompieri, drumari, medici de pe amulanță și un elicopter SMURD și care a durat aproape 24 de ore.

Întreaga acțiune a fost coordonată de către prefectul județului, Costică Macaleți, și inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Radu Anton.

Intervenția pentru salvarea bebelușului a început vineri, 14 decembrie, la prânz, când părinții s-au prezentat cu copilul la Dispensarul medical din comună, deoarece acesta suferise arsuri pe faţă şi picioare în urma unui accident casnic. Medicul din comună i-a acordat primul ajutor, după care a cerut sprijin unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani pentru a-l transporta la spital.

Întrucât toate drumurile de acces în localitatea Mitoc, situată în N-E judeţului Botoşani, erau impracticabile, s-a solicitat intervenția unui elicopter SMURD de la Iași, care nu s-a putut ridica de la sol din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Deoarece exista riscul de infectare a plăgilor și de agravare a stării generale a pacientului, s-a luat decizia să se intervină cu patru utilaje de la Direcția Județeană de Drumuri Județene (DJDP) și Secția Drumuri Naționale (SDN) și un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga al Județului Botoșani pentru degajarea zăpezii de pe aproximativ 30 de kilometri (de la Săveni la Mitoc).

Cele patru utilaje de la DJDP și SDN au înaintat cu greu prin zăpada înghețată, care măsura peste un metru și jumătate, pentru a-i face ambulanței drum prin nămeți.

În această dimineață, salvatorii au ajuns la bebeluș. Întrucât copilul trebuia să ajungă urgent la spital, s-a solicitat din nou intervenția unui elicopter SMURD, care a decolat din Punctul Aeromedical Iași puțin după ora 09.00.

Copilul a fost preluat de la domiciliu de către echipajele SMURD și SJA Botoșani și transportat la elicopterul medical, care a aterizat pe terenul de sport al comunei. În jurul orei 12.00 elicopterul a decolat de la Mitoc.

În tot acest timp, sugarul a fost supravegheat medical la domiciliu de medicul din localitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
41

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
71

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
140

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...