Zeci de cadre didactice participante la Conferinţa Naţională de Matematică

Zeci de cadre didactice participante la Conferinţa Naţională de Matematică
Botoşaniul găzduieşte pe 1 şi 2 decembrie Conferinţa Naţională de Matematică Acad. Octav Onicescu-120 de ani de la naştere, eveniment oganizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Botoşani, Societatea de Ştiinţe Matematice, Filiala Botoşani, Muzeul Judeţean Botoşani şi Colegiul Naţional A.T. Laurian.

Deschiderea Conferinţei a avut loc, sâmbătă, în Aula Colegiului Naţional A.T Laurian, la eveniment participând şi prefectul Costică Macaleţi, primarul Ovidiu Portariuc, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mina Rusu, inspector în Ministerul Educaţiei,precum şi zeci de cadre didactice din judeţul Botosani, dar şi profesori din Constanţa, Iaşi, Cluj şi Bucureşti.



Prezent la eveniment a fost şi academicianul Solomon Marcus.

“Conferința a fost organizată pentru evocarea academicianului Octav Onicescu și a meritelor pe care le-a avut. Pentru noi, pentru Botoșani, este un eveniment deosebit. Și faptul că este și de Ziua Națională, este extraordinar“, a declarat Ionică Ciobănașu, președinte SSMR Fililiala Botoșani.

În prima zi a Conferinţei au fost prezentate o serie de lucrari, “Octav Onicescu şi opera sa", lucrare prezentată de academicianul Radu Miron, “Octav Onicescu- privire peste decenii"-Prof. Dr. Radu Gologan, “Despre Gromov hiperbolicitate"-Prof. Dr. Wladinir Boskoff, “Grupuri de matrice şi formule de tip Rodrigues"-Prof. Dr. Dorin Andrica, “Proprietăţi ale punctului intermediar din teorema de medie a lui Lagrange"-Prof. Dr. Dorel Duca.

Oaspeţii prezenţi la Conferinţă vor vizita şi Muzeul Memorial “Mihai Eminescu" de la Ipoteşti şi Muzeul Judeţean Botoşani, Sala Acad. Octav Onicescu , urmând a avea loc şi o sesiune de comunicări ştiinţifice.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
27

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
130

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
760

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...