Festivalul Verii incinge spiritele in Consiliul Local: "Alocarea a 50.000 de lei din bugetul local este o suma mai mult decat mare", spune Ghiorghita!

Festivalul Verii incinge spiritele in Consiliul Local: "Alocarea a 50.000 de lei din bugetul local este o suma mai mult decat mare", spune Ghiorghita!
Contre intre Ghiorghita si Portariuc, in ceea ce priveste suma alocata de municipalitate pentru organizarea Festivalului Verii, ce va avea loc in perioada 23-26 august, la Botosani.

Consilierul local Florin Ghiorghita a spus ca suma alocata de Primarie, de 50.000 de lei, este mult prea mare, si ca in anii anteriori acest Festival s-a organizat cu bani din sponsorizari, pentru a nu afecta bugetul local.

"Alocarea acestei sume, de 50.000 de lei, pentru Festivalul Verii, este o suma care din punctul meu de vedere este mai mult decat mare. In ultimii ani, municipalitatea a reusit printr-un contract cu o firma care se ocupa de organizarea de evenimente sa faca acest festival fara costuri din bugetul local. Incercam sa ducem acest eveniment spre o autofinantare si in ultimii ani chiar reusiseram sa facem acest lucru. Nu stiu daca oamenilor din Tulbureni, din Cismea, de oriunde, le convine sa plateasca taxe si impozite locale sa vina sa bea o bere sau sa manance un mic", a spus Florin Ghiorghita.

Primarul Ovidiu Portariuc a spus ca s-au alocat acesti bani tocmai pentru ca se doreste a fi altceva decat a fost pana acum, cu manifestari culturale si artistice, si cu trupe internationale si nationale.
 
"Acest festival se vrea a fi cu totul altceva decat a fost pana acum Festivalul Verii, nu vorbim doar de mici si bere. Vorbim de partea artistica a acestui festival, cu o participare internationala, avem formatii din Germania, Ucraina, eu nu consider ca acesta suma este alocata prin realizarea de economii la alte capitoale", a conchis Ovidiu Portariuc. 

De la Festivalul Verii, la Summer Fest!

Consilierii locali ai Miscarii pentru Botosani s-au aratat nemultumiti si de faptul ca a fost schimbata denumirea din Festivalul Verii in Summer Fest. Consilierul local Catalin Alexa a atras atentia ca noua denumire ar putea intra sub incidenta legii de protective a marcilor inregistrate.

"Vreau sa stiu cine a ales denumirea Festivalului si daca a fost contactat titularul marcii Summer Fest. Sa ne informati si pe noi cam cat costa utilizarea acestei marci", a spus Catalin Alexa.

Primarul Ovidiu Portariuc a spus ca nu are cunostinta despre o astfel de marca inregistrata. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
638

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
139

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
87

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...