CATALIN PARASCHIV: Daca nu ar fi existat Botosaniul, l-as fi inventat!

CATALIN PARASCHIV: Daca nu ar fi existat Botosaniul, l-as fi inventat!

 CATALIN PARASCHIV  

Catalin Paraschiv a parasit Botosaniul, in urma cu cativa ani, pentru a-si vedea visul implinit in Capitala.

A jucat rolul lui Aurel in Legiunea Straina si al frumosului medic Iulian Staicu, in serialul La urgente.

Catalin Paraschiv, interpretul personajului Aurel din pelicula Legiunea Straina, a lui Mircea Daniliuc, s-a nascut la Botosani, in urma cu 31 de ani.

A absolvit Colegiul National A.T Laurian, dupa care a plecat la Bucuresti pentru a studia actoria la UNATC. In 2004 a terminat facultatea. A urmat o perioada de vis. A jucat in nenumarate filme apreciate de critici si mai ales de publicul din toata tara.

Legiunea straina, in care Catalin joaca alaturi de alti trei botosaneni, rolul lui Aurel este doar unul dintre exemple. Cu toate acestea, Catalin nu a fost prea multumit de produsul final.

"Mircea Daniliuc este un vulcan activ. A fost o colaborare frumoasa. Stiam ce am filmat, stiam cam cum ar trebui sa arate, cam cum ar trebui sa fie filmul, dar... n-a fost asa. Din punctul meu de vedere a fost mai rau. Sa recunoastem ca nu a fost un film care a rupt salile. A fost... un film", povesteste Catalin Paraschiv.

Serialul La urgente, difuzat de Televiziunea Romana, s-a bucurat de asemenea de un mare succes in randul romanilor. A jucat alaturi de Daniela Nane si Florin Piersic Jr., rolul doctorului Iulian Staicu. Catalin a avut ocazia de a se intalni cu actori precum Van Damme, Wesley Snipes sau Steven Segal.

In ciuda faptului ca a lucrat cu nume grele ale filmului romanesc si s-a bucurat de roluri importante, Catalin si-a pastrat modestia.

"Nu am nici un motiv sa fiu altfel. Sunt om la fel cum e cel de langa mine, indiferent de ceea ce face. Nu as putea sa fiu arogant. S-ar putea ca la un moment dat sa ma trezesc singur", spune Catalin.

Dupa zece ani petrecuti in agitatia din Capitala, Catalin a regasit la Botosani linistea de care avea nevoie. Spune ca isi iubeste foarte mult orasul natal si ca, daca nu ar fi existat, l-ar fi inventat.

Acum lucreaza la Teatrul Mihai Eminescu Botosani, la un proiect numit Amadeus.

Actoria ramane dragostea sa cea mai mare.

"E o meserie pe care o iubesc enorm, imi place filmul, imi place... e filigram, pentru mine e o chestie foarte delicata si la care se lucreaza foarte minutios si foarte atent, e o meserie pe care, odata ce ajungi sa o cunosti, sa o gusti, nu te mai saturi de ea", mai spune tanarul actor.

Nascut pe 13 octombrie 1978, la Botosani

Studii - UNATC Bucuresti, clasa lui Florin Zamfirescu

Experienta - A jucat in piese de teatru si in filme. A lucrat si in televiziune.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
23

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
184

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
150

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...