Efectul scaderii populatiei scolare: ISJ ar putea lua in considerare titularizarea profesorilor pe un singur an!

Efectul scaderii populatiei scolare: ISJ ar putea lua in considerare titularizarea profesorilor pe un singur an!
Ca urmare a scaderii populatiei scolare, una dintre deciziile pe care le-ar putea lua Inspectoratul Scolar Judetean este reducerea viabilitatii posturilor titularizabile, de la patru ani la un an.

"Scoatem un post acum la titularizare, pentru patru ani, cineva se titularizeaza si peste doi-trei ani, din lipsa populatiei scolare, nu dispare numai respectivul post, si mai dispar si altele doua sau trei pe acea specialitate, la scoala respectiva. Dam falsa speranta scotand postul la concurs, il ocupa cineva si dupa aceea, peste doi-trei ani, persoana respectiva sau altcineva trebuie sa plece din sistem din lipsa populatiei scolare", a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ.

De cealalta parte, reprezentantii Ligii Sindicatelor din Invatamant sustin ca titularizarea nu se poate face pe o perioada de un an si spun ca, in cazul in care s-ar aplica o astfel de masura, aceasta nu va trebui sa afecteze toate posturile.

"Atunci nu mai este titularizare. Este concurs de ocupare a unui post pe un an de zile. Viabilitatea postului didactic este constatata si validata de Consiliul de Administratie al unitatii scolare. Bineinteles ca atunci cand stabilesc ca un post este viabil pe un numar de ani, trebuie sa iau in considerare si evolutia demografica in perioada urmatoare. Din datele care s-au prezentat la ISJ, intr-adevar se constata o scadere a numarului de elevi pe urmatoarea perioada de timp, fapt care ar putea sa conduca la vacantarea unor posturi pe o perioada mai mica de patru ani. Nu stiu daca pentru toate posturile poate fi luata aceasta decizie, dar e si asta o masura", a spus Liviu Axinte, presedintele LSI.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
58

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
936

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1246

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...