Liviu Axinte: “Probabil ca solutia la nivelul Botosaniului va fi rezervarea unui post si asigurarea salarizarii la nivelul federatiei”

Liviu Axinte: “Probabil ca solutia la nivelul Botosaniului va fi rezervarea unui post si asigurarea salarizarii la nivelul federatiei”

 LIVIU AXINTE, lider LSI  

Liviu Axinte, presedintele Ligiii Sindicatelor din Invatamant Botosani, a spus ca odata cu modificarea reglementarilor in ceea ce priveste activitatea sindicala, cel mai probabil va opta pentru rezervarea postului, urmand ca remuneratia sa o primeasca de la Federatie.

Liderul LSI a precizat ca in cursul zilei de joi va avea loc la Bucuresti o intalnire cu toti liderii din tara, si se va stabili exact cum se va proceda.

“Conform contractului colectiv de munca, la nivel de ramura, care a fost valabil in baza legii dialogului social pana la 31 decembrie 2011, pentru liderii de sindicat ai federatiilor reprezentative din invatamant era asigurata degrevarea de norma intr-un raport de o catedra sau un post la 2.000 de membri de sindicat. Degrevarea a insemnat rezervarea postului pe perioada mandatului si a remunerarii de la unitatea unde liderul de sindicat avea cartea de munca, era titular. Acum, exista un ordin, care inca nu a fost publicat in Monitorul Oficial, dar probabil ca va fi pus in aplicare, care se refera la renuntarea la asigurarea degrevarii. In aceasta situatie, ordinul asigura doar rezervarea catedrei pentru profesorii care doresc sa isi faca aceasta rezervare si trecerea salarizarii la federatiile sindicale. Noi vom avea o inalnire la nivel national, joi, la care vom lua o decizie in sensul acesta, dar probabil ca solutia la nivelul Botosaniului va fi rezervarea unui post si asigurarea salarizarii la nivelul federatiei, pana la 31 august, dupa aceea vom face o alta evaluare a situatiei", a spus Liviu Axinte.

El a precizat ca intr-o oarecare masura aceasta noua prevedere poate fi considerata ca un atac la adresa sindicatelor, insa are si o latura buna, si anume asigurarea unei independente a Sindicatului in raport cu patronatul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
3

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
7

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
53

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...