NU lasa saracia sa iti umple si sufletul: Ajuta-l pa David sa mearga! - VIDEO

NU lasa saracia sa iti umple si sufletul: Ajuta-l pa David sa mearga! - VIDEO
Suntem saraci, dar nu atat de mult cat sa nu avem de unde darui un zambet. Si nici atat de bogati incat sa refuzam sa primim un zambet de la un copil. Sunt cuvinte care ar fi trebuit ca duminica, in sala Teatrului Mihai Eminescu din Botosani, sa deschida sufletele tuturor celor prezenti.

O sala arhiplina, oameni veniti sa se bucure de frumusetea colindelor, dar mai ales pentru a sprijini cu cativa banuti viata unui copil de un an si jumatate. David suferă de pareză totală şi se poate recupera din punct de vedere medical prin şedinţe de kinetoterapie, care sunt insa foarte costisitoare.



Concertul caritabil a fost sustinut de tinerii de la  Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Botoşani si de Corul "Sfântul Ioan Cucuzel" al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Un spectacol de inalta tinuta, cu colinde traditionale, dar si un moment de folk foarte apreciat de public, sustinut de Leonard Lutia ("jumatatea" Grupului Zări, alaturi de Ioana Pînzariu), Leonard fiind in prezent student la Teologie. 

La finalul concertului a fost prezentata si o colinda in limba greaca, cu o interpretare de exceptie a tinerilor studenti din Corul "Sf. Ioan Cucuzel", completati la chitara de Leonard Lutia.



Gabriel Corolea, dirijorul Corului "Sfântul Ioan Cucuzel", a pledat in fata unei sali arhipline pentru cazul a doi copii care au nevoie de sprijinul comunitatii.

"Orice parinte isi doreste ce este mai bun pentru parintii sai. Cazurile pentru care noi luptam cat ne sta in putinta sunt disperate. Primul este un copil de un an si jumatate, David, cu pareza totala. S-a nascut normal, cu nota 10 la nastere, dar dintr-o eroare medicala a paralizat. David se poate recupera cu sedinte de kinetoterapie in Ucraina. O singura sedinta costa 3500 de euro, si el are nevoie de cel putin 10 sedinte. Stim cu totii cat este de greu pentru o familie sa beneficieze de 35.000 euro, parintii au reusit, cu eforturi supraomenesti, si l-au dus pe David de 3 ori pana acum in Ucraina. David se recupereaza, isi misca manutele, piciorusele, dar nu poate sta in fund si nu poate sa isi tina capul. Sa ajutam acest copil sa mearga, pentru ca se poate", a spus dirijorul corului Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Cel de-al doilea caz, desi mai dureros, presupune mult mai putin efort material, dar mult mai mult suflet si compasiune.

"Daca la David depinde de noi daca el se face bine sau nu, intr-o oarecare masura, urmatorul caz este dramatic. Este vorba despre Bogdan, un copil cu hidrocefalie. Il stiti poate, este acel baietel cu cap foarte mare, care merge in carucior. Nu se mai poate face nimic pentru Bogdan, lichidul i-a inundat cutia craniana, el nu mai poate fi salvat. Dar vin si la el sarbatorile! Poate are nevoie si el de hainute, de un tratament, de un colind. Noi am incercat sa va transmitem bucuria Craciunului. Speram ca am trezit in inimile dvs., datoria de a transmite mai departe Bucuria Craciunului acestor doi copii. Ganditi-va cat  este de greu pentru un parinte sa isi vada copilul in carucior sau cum se topeste sub ochii sai", a incheiat Gabriel Corolea.
 
Tinerii de la Corul "Sf. Ioan Cucuzel" au facut un gest extraordinar. Au venit la Botosani si au sustinut un concert caritabil, desi poate ei insisi sunt lipsiti de cele necesare vietii. Pentru ca si ei sunt in fapt niste copii – studenti ai facultatilor iesene de Teologie, Medicina, Filologie sau Farmacie. "Corul misionar al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei este corul studentilor. Tinerii nu au cunostinte muzicale de cantare psaltica. Dar au ceva: au dragoste", a transmis dirijorul.

Nu stim cat de saraci suntem, dar prea putini oameni care s-au bucurat de spectacolul caritabil s-au oprit in fata urnei pentru a strecura un banut, bucuria pe care au primit-o de la acesti tineri minunati nefiind si bucuria de a fi alaturi de copiii napastuiti. Mai avem timp sa ajutam. Mai avem timp sa ne evaluam saraciile, si cea de pe masa si cea din suflet. Un banut nu ne saraceste! Dar un zambet mai putin, pe chipul unui copil, pustieste!

Vezi aici povestea lui David, si incearca sa ajuti un copil sa mearga:
DAVID-GABRIEL - sufletelul care isi pune viata in palma ta... - VIDEO



 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
8

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
128

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
737

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...