Vezi numarul de burse pe fiecare scoala din municipiu!

Vezi numarul de burse pe fiecare scoala din municipiu!

 Numarul de burse pe fiecare scoala (da click pentru a mari)  

Consilierii locali au aprobat, in sedinta de miercuri, cuantumul si numarul burselor acordate in invatamantul preuniversitar de stat din municipiul Botosani, in anul scolar 2011-2012, din bugetul local.

Pentru acest an scolar, numarul burselor a crescut de la 511, cate s-au acordat in anul anterior, la 736. O noutate este ca incepand din acest an scolar beneficiaza de burse pentru rezultatele deosebite la invatatura si elevii de gimnaziu, nu doar cei de liceu.

Astfel, in anul scolar 2011-2012 se vor acorda 88 de burse de performanta, 86 de burse de merit, 282 de burse de studiu si 280 de burse de ajutor social.

Cuantumul bursei de performanta este de 90 de lei, bursa de merit este de 70 de lei, pentru bursa de merit se vor plati cate 60 de lei pentru fiecare elev, iar cunatumul bursei de ajutor social este de 50 de lei.

"Am marit in mod considerabil numarul copiilor care vor primi burse pentru anul scolar 2011-2012 si pentru a incuraja performanta cuantumul bursei de performanta l-am crescut. Speram ca prin aceasta actiune sa incurajam cat mai multi copii spre performanta, spre rezultate bune si bineinteles pentru frecventarea scolilor. Pentru prima data avem posibilitatea sa oferim si celor din ciclul gimnazial burse exact cum primesc cei de la liceu, si am incercat ca bursele sociale pe care le acordam sa le transferam toate inspre scolile generale, pentru ca si in scolile generale sunt multi parinti in dificultate si pot fi ajutati si acei copii", a spus primarul Catalin Flutur.

Bursa de performanta se acorda elevilor care au obtinut locul I, II sau III la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare nationale organizate de Ministerul Educatiei; s-au calificat la loturile de pregatire organizate de Minister pentru competitiile international; au obtinut locul I,II sau III la etapele nationale ale competitiilor/concursurilor cultural-artistice, cu character sportive sau cu character tehnico-stiintific, de nivel national, organizate de Minister.

Bursele de merit se acorda elevilor care se incadreaza in cel putin unul dintre cazurile urmatoare:
-au rezultate deosebite la invatatura, au obtinut media generala de cel putin 8,50 si nota 10 la purtare in anul scolar anterior, respectiv in primul semestru al anului scolar, pentru elevii aflati in clasele de inceput ale invatamantului primar, gimnazial, liceal sau professional.
-au obtinut locurile I, II sau III la etapele judetene ale olimpiadelor si concursurilor scolare nationale organizate de Ministerul Educatiei
-au obtinut locurile I, II sau III la etapele judetene ale competitiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportive sau cu caracter tehnico-stiintific, de nivel national, organizate de Ministerul Educatiei.

Bursa de studiu se acorda elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie si care indeplinesc simultan conditiile: au media generala peste 7,00 si nota 10 la purtare in semestrul anterior celui in care se acorda bursa.

Bursa de ajutor social se acorda elevilor, la cerere, in functie de situatia materiala a familiei sau a sustinatorilor legali.

Primarul Catalin Flutur a spus ca bursele vor fi date in perioada imediat urmatoare, pana la sarbatorile de iarna.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
55

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
18

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
79

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...