Colete cu tigari de contrabanda gasite in curtea unei locuinte parasite! Patru tineri au fost retinuti! FOTO

Colete cu tigari de contrabanda gasite in curtea unei locuinte parasite! Patru tineri au fost retinuti! FOTO
La data de 28.10.2011, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor  şi cei din cadrul Sectiei Rurale 1 Botosani au identificat în curtea unei locuinte părăsite, din localitatea Dămideni, comuna Românesti, judeţul Botoşani, un atelaj hipo, încărcat cu sapte colete ambalate în folie de polietilenă, de culoare neagră.

Atelajul şi coletele erau mascate cu ajutorul unor coceni de porumb şi contineau în total cantitatea de 254.580 tigarete (12.729 pachete, având aplicat timbru de acciză Republica Moldova).



Investigaţiile efectuate pînă în prezent de către poliţişti au stabilit că respectiva cantitate de tigări a fost introdusă în România în dimineata zilei de 28.10.2011, în jurul orei 09.00, prin contrabandă, în zona Dămideni de către o grupare de persoane coordonată de D. ALIN de 29 ani, din localitatea Stefănesti, judeţul Botoşani.

Din grup mai fac parte suspecţii D. CONSTANTIN de 18 ani, D. IONUt de 21 ani si Z. IOSIF de 19 ani, toti din localitatea Dămideni, aceştia având rolul de a prelua si transporta tigările din zona de frontieră, în localitatea Dămideni.

De asemenea, din primele cercetări s-a stabilit că respectiva cantitate de ţigări era destinată să ajungă pe piaţa neagră a ţigaretelor din judetul Botosani.


 
Cantitatea de tigarete, în valoare de 112.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-au efectuat acte premergătoare si s-a dispus începerea urmăririi penale fată de cei patru suspecţi, pentru săvârsirea infractiunilor de: detinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 tigarete marcate necorespunzător; evaziune fiscala: colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârsirii acesteia; instigare la colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârsirii acesteia.

Fată de D.CONSTANTIN, D. IONUT Z. IOSIF si D. ALIN, poliţiştii au dispus măsura retinerii  pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca astăzi, 30 octombrie a.c., cei patru să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Botosani cu propunere de arestare preventivă.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
605

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
109

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...