Scriitorul botosanean Dan Lungu, decorat de francezi cu Ordinul Artelor si Literelor

Scriitorul botosanean Dan Lungu, decorat de francezi cu Ordinul Artelor si Literelor
Scriitorul Dan Lungu, nascut in Botosani, unul dintre cei mai apreciati autori romani contemporani, a primit din partea statului francez prestigiosul titlu de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor - Chevalier de l`Ordre des Arts et des Lettres.

Recunoscut ca parte a Ordinului National al Meritului de catre Charles de Gaulle in 1965, titlul recompenseaza cele mai importante personalitati culturale ale lumii franceze, dar se acorda si cetatenilor de alte nationalitati, pentru contributii exceptionale in imbogatirea patrimoniului cultural francez.

"Sunt luat prin surprindere. Am senzatia ca Franta mi-a pus gand bun. Nu am avut norocul unui unchi bogat in America, dar iata ca am sansa unei matusi generoase in Europa. Multumesc!", spune Dan Lungu.

Trei dintre cartile lui Lungu au aparut la editura pariziana Jacqueline Chambon, parte a grupului editorial Actes Sud: "Le paradis des poules" (Raiul gainilor), "Je suis une vieille coco!" (Sunt o baba comunista!) si "Comment oublier une femme" (Cum sa uiti o femeie), in traducerea lui Laure Hinckel.

Publicatii cunoscute in toata lumea, precum Le Figaro Litteraire, La Quinzaine Literaire, l`Humanite sau Lire, au dedicat literaturii lui Lungu spatii generoase. "Dan Lungu trebuie citit de urgenta", a scris astfel "Lire".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
6

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
150

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
37

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...