Sindicatele reclama taraganarea concursurilor in scoli: "Pai directorii fac ce vor?", spune Tiprigan!

Sindicatele reclama taraganarea concursurilor in scoli: "Pai directorii fac ce vor?", spune Tiprigan!
Cadrele didactice care nu au reusit sa prinda un post la catedra sunt nemultumite ca nici pana la aceasta data nu s-au organizat concursuri in scoli, pentru ocuparea posturilor vacantate dupa inceperea anului scolar.

Maria Tiprigan, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, a precizat ca nu mai putin de 17 persoane au batut la usa Sindicatului si au cerut informatii despre data cand se va organiza acest concurs, dat fiind ca sunt persoane care stau acasa si au copii de intretinut si de platit facturi si rate.

"Unele dintre aceste posturi existau si inainte de inceperea noului an scolar, numai ca ele nu s-au ocupat, au fost la indemana altor colegi titulari sau suplinitori, la gandul ca se va da totusi concurs data fiind reactia sindicatului nostru si protestul repetat la Ministerul Educatiei. Intarzie foarte mult concursul, deja acesta in momentul in care s-au publicat instructiunile, trebuia organizat. Este foarte traziu. Pai directorii fac ce vor? Din moment ce s-a primit o dipsozitie de la Inspectorat de a comunica posturile vacante, cat sa mai asteptam? Pana se sfarseste semestrul? Inspectoratul Scolar ar trebui sa ia masurile de rigoare cu cei care nu s-au incadrat ca intr-o zi, doua sa dea aceste posturi. De ce sa ne lungim asa de mult? La Botosani au hotarat pe centre sa se dea concurs, considerand mai eficienta metoda, chipurile ca vor fi antrenati metodisti, ca vor face subiecte beton si ca va fi un concurs egal cu cel din iulie 2011 sau din august", a declarat Maria Tiprigan, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean sustin ca aceste concursui de ocupare a posturilor vacante vor fi organizate vineri, pe 21 octombrie, la aceasta data la nivelul unitatilor de invatamant din judetul Botosani fiind vacante circa 60 de posturi.

Unele dintre acestea s-au vacantat dupa ce unele cadre didactice au intrat dupa data de 1 septembrie in concediu de crestere a copilului, sau au renuntat la plata cu ora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
42

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
33

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
37

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...