Omul care a aparut in primul clip pe Youtube doarme pe un munte de bani - VIDEO

Omul care a aparut in primul clip pe Youtube doarme pe un munte de bani - VIDEO

   www.protv.ro

In primul clip postat pe YouTube, "Me at the zoo", apare unul dintre fondatorii site-ului, Jawed Karim, fiind practic prima persoana urmarita pe YouTube.

Jawed Karim a studiat la Universitatea Illinois din orasul Urbana, comitatul Champaign, statul Illinois. Inainte de-a incepe afacerea numita YouTube, Karim a lucrat la compania PayPal, impreuna cu ceilalti doi fondatori, Chad Hurley si Steve Chen.

Dupa ce PayPal a fost cumparat de eBay, cei trei au primit un bonus, cu care si-au construit un birou intr-un garaj. Acolo, in februarie 2005, au pus bazele YouTube-ului.

Karim si-a indreptat insa atentia catre studii si s-a inscris la Stanford University, unde s-a specializat pe parte de calculatoare, ramanand insa consultant pentru ceilalti doi fondatori.

In octombrie 2006, Google a cumparat YouTube.

Un raport al Wall Street Journal a mentionat ca Chad Hurkey, co-fondatorul YouTube, a fost platit cu 694,087 actiuni la Google, cu o valoare de mai bine de 345 milioane de dolari.

Actiunile intrate in posesia lui Steve Chen sunt in valoare de 326.2 milioane de dolari, in timp ce Jawed Karim, care parasise compania inainte de incheierea afacerii cu Google, a castigat actiuni in valoare de 64.2 milioane de dolari.

In 2007 Jawed s-a intors la Universitatea din Illinois, unde a tinut prelegeri pentru studentii de acolo, fiind cel mai tanar orator din istoria institutiei.

In ultimii ani, Karim a pus bazele unei fundatii, Youniversity Ventures, cu scopul de-a ajuta absolventii de facultate sa-si puna in practica ideile de afaceri.

stirileprotv.ro



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
12

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
25

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
52

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...