La Universitatea din Suceava au rămas 135 de locuri bugetate şi 1221 de locuri cu taxă

La Universitatea din Suceava au rămas 135 de locuri bugetate şi 1221 de locuri cu taxă
Pentru cea de a doua sesiune de admitere în cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava, ce se va desfăşura în perioada 8-14 septembrie, la învăţământul de zi sunt disponibile 135 locuri bugetate şi 1221 locuri cu taxă.

Potrivit conducerii instituţiei de învăţământ academic sucevean, exclusiv pentru această sesiune se va organiza admitere pentru cele două specializări din cadrul nou înfiinţatului Departament de Sănătate şi Dezvoltare Umană. Astfel, la Nutriţie şi diabet sunt 10 locuri fără taxă şi 20 cu taxă, iar la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare sunt tot 10 locuri subvenţionate de stat şi 19 locuri cu taxă.

La cele 1.356 locuri la cursuri de zi, oferite de USV pentru sesiunea de toamnă, se mai adaugă 171 locuri pentru învăţământ la distanţă şi 83 locuri pentru continuarea studiilor.

Cu excepţia Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, precum şi a Facultăţii de Ştiinţele Educaţiei, unde s-au ocupat toate locurile la zi, atât cele subvenţionate de stat, cât şi cele cu taxă în prima sesiune de admitere, în rest toate celelalte mai au locuri fie la cu taxă, fie la ambele.

Taxa de înscriere la facultate începe de la 50 de lei pentru un domeniu de licenţă şi ajunge până la 150 de lei pentru mai multe domenii de înscriere. Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management şi Facultatea de Istorie-Geografie au stabilit o taxă de înscriere de 50 de lei.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, pentru fiecare specializare suplimentară la care candidatul doreşte să se înscrie se va mai percepe o taxă de încă 20 de lei.

Facultatea de Inginerie Alimentară, Facultatea de Litere, Facultatea de Silvicultură ce mai are locuri la cu taxă, Facultatea de Ştiinţe Economice au fixat taxa de înscriere pentru o specializare la 100 de lei.

În ceea ce priveşte taxele de înmatriculare la facultăţile sucevene, acestea sunt de 50 de lei şi de 150 de lei, în funcţie de facultate. La facultăţile ce organizează admiterea de toamnă, taxele anuale de şcolarizare sunt cuprinse între 1.600 de lei şi 2.500 de lei.

Potrivit USV, un număr de 2014 candidaţi au devenit deja studenţi după prima sesiune de admitere, informeaza suceava-news.ro.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
10

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1391

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
360

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...