A fost semnat contractul de finantare pentru proiectul privind extinderea si reabilitarea retelei de apa si canalizare!

A fost semnat contractul de finantare pentru proiectul privind extinderea si reabilitarea retelei de apa si canalizare!

Mihai Tabuleac si Laszlo Borbely

Marti,  23 august 2011 s-a semnat la Ministerul Mediului si Pădurilor  Contractul de Finanţare a Proiectului major Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apă si canalizarea–epurarea apelor uzate în judeţul Botoşani, finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, care va aduce judeţului Botoşani suma de 102,4 milioane de euro (fără T.V.A.), însemnând 436,2 milioane lei, fonduri care depăşesc orice sume de investiţii atrase până acum de judeţul nostru.

Proiectul a primit undă verde, atât pe plan naţional, cât şi din partea Comisiei Europene de la Bruxelles si face parte dintr-o serie de aplicaţii pentru Fondul de Coeziune promovat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, iar finanţarea acestuia se va face din surse multiple conform Programului Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu): grant UE nerambursabil în procent de cca. 80%,  grant autoritate centrală/ locală, cca. 12%, co-finanţare din partea operatorului regional, cca. 7%, buget local cca. 2%.

Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Botoşani este un proiect a cărui implementare va dura până în 2015, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară "Aqua" Botoşani fiind responsabilă pentru coordonarea implementării acestuia.
 
Obiectivul general al Proiectului are ca scop îmbunătăţirea calităţii apei şi accesul la infrastructura de apă şi canalizare până în anul 2015 si vizează lucrări de investiţii in infrastructura de apă şi canalizare în municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Ştefăneşti, Săveni, Flămânzi şi comunele Broscăuţi, Leorda, Mihai Eminescu,Vorona, Tudora şi Frumuşica.
 
Acest proiect va rezolva şi problema stringentă a alimentării cu apă a municipiului Botoşani, în sensul că se va devia conducta magistrală Leorda-Botoşani în afara zonei alunecărilor de teren.
 

Etapa următoare semnării contractului de finanţare este cea a organizării licitaţiilor şi a semnărilor contractelor cu antreprenorii, estimate a se realiza spre sfârşitul acestui an.  
 

Semnarea acestui contract va genera, pe langa beneficiile evidente rezultate din extinderea si modernizarea retelelor de apa si canalizare, a statiilor de tratare si epurare, fara indoiala, locuri de munca pentru botosaneni cat si un mediu mai atractiv pentru investitori, prin creearea unei infrastructuri de calitate a declarat presedintele Consiliului Judetean Botosani la semnare.

Semnarea acestui contract reprezintă un sfârşit dar şi un început de drum: sfârşitul unei etape de întocmire şi finalizare a documentaţiei, urmată de începutul etapei de implementare propriu-zisă a proiectului şi absorbţia fondurilor.
 
Semnam astazi cu judetul Botosani un contract de 102 milioane euro pe apa, ajungand astfel la un total de contracte de mediu de aproximativ 173 milioane de euro. Sunt multe proiecte subsecvente care implica o buna pregatire tehnologica si de management fiind vorba de activitati dificile, dar daca ar fi usoare, le-ar face altii a incheiat ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, felicitandu-l pe presedintele Mihai Ţabuleac.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Botosani


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
726

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
194

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...