ONOFREI: "Secretara are o lista macabra in care ne-a trecut pe toti in ordinea in care doreste sa decedam"

ONOFREI: "Secretara are o lista macabra in care ne-a trecut pe toti in ordinea in care doreste sa decedam"

 IOAN ONOFREI  

Directorul Colegiului National "A. T. Laurian", Ioan Onofrei, spune ca exista un conflict mocnit mai vechi intre angajatii institutiei si secretara Doinita Covaliu, dar ca acesta a luat amploare anul trecut, dupa ce la nivelul unitatii s-a restructurat un post de secretara.

La acea vreme, cand au trebuit facute restructurarile, Consiliul de Administratie al Colegiului a hotarat ca pentru postul de secretara sa se organizeze concurs, dat fiind ca erau doi candidati.

Ioan Onofrei sustine ca imediat dupa ce concursul si bibliografia au fost anuntate, Doinita Covaliu si-a luat concediu de odihna, iar la data concursului nu s-a prezentat pentru a-l sustine.

"Doamna Covaliu a cerut concediu de odihna, banuim noi ca sa se pregateasca pentru concursul respectiv, numai ca ea nu a participat la concurs. Neparticipand la concurs, noi am urmat pasii legali, care ne-au dus la restructurarea postului. Noi am vrut, initial, sa facem evaluarea fiecarui angajat si sa stabilim cine pleaca pe baza punctajului pe care il ia la evaluare. Dar evaluarea o faci pe baza fisei postului. Ea nu avea fisa postului semnata, si nu cred ca mai exista institutie unde angajatul sa ramana chiar daca nu are fisa postului, practic nu avea atributii si nu puteam face evaluarea, iar cei din Consiliul de Administratie au hotarat sa se organizeze concurs", a spus Ioan Onofrei, directorul Colegiului National "A.T. Laurian".

Reclamatii peste tot!

Ioan Onofrei spune ca dupa plecarea secretarei din unitate a urmat un lung sir de reclamatii, la mai multe institutii, inclusiv la Parchet.

"Incepand din acel moment, conflictele care pana atunci mocneau in Laurian, datorate in principal faptului ca doamna Covaliu nu are capacitatea de a lucra in echipa, nu are capacitatea de a se subordona undeva, au luat amploare. Dumneaei a inceput o ofensiva a reclamatiilor, reclamatiile aparand atat in mass-media, ea ne-a reclamat absolut peste tot unde a crezut de cuviinta ca isi va gasi dreptatea. Reclamatiile au fost pe niste domenii care au fost verificate dupa aceea chiar de 3-4 ori, nu ai ce sa verifici la unele, sunt aberatii. Prima si cea mai importanta era un transfer care ar fi fost facut ilegal la Laurian, pentru care a reclamat directorul. Din rezolutia procurorului am citit si scrie clar ca transferul nu este atributia directorului. Putem numi asta un denunt calomnios si dupa aceea a inceput o serie de lucruri care nici nu cred ca merita comentate, cu contracte de inchiriere. In legatura cu reclamatiile ei, facute peste tot, niciuna din institutiile care au participat la cercetari, si am fost chemati din nefericire la Parchet, niciuna nu a gasit un aspect care sa ii fie imputat directorului de la Colegiul National A.T. Laurian", a mentionat Onofrei.

Restante salariale de 10.000 lei!

Imediat dupa desfacerea contractului de munca, Doinita Covaliu a reclamat aceasta masura in instanta si a avut castig de cauza, fiind reincadrata pe functie incepand cu data de 27 iulie.

Conducerea unitatii a solicitat deja Inspectoratului Scolar Judetean realocarea postului, secretara avand de primit circa 10.000 de lei, reprezentand salariile pentru perioada cat nu a lucrat.

Directorul Colegiului National "A.T. Laurian" spune ca de miercuri, o data cu revenirea in institutie, secretara a inceput din nou ofensiva.

"In urma hotararii judecatoresti, noi am rechemat-o ieri (n.r. miercuri) la serviciu si din momentul respectiv a inceput iarasi o serie de sicane. Eu ma simt chiar amenintat, ma simt pur si simplu hartuit de aceasta secretara pentru ca indiferent ce as face si ce i-as da sa faca ea reesaloneaza faptele, le aseaza si considera ca este ceva impotriva ei. I-am cerut sa semneze contractul de munca si fisa postului si fisa postului nu a vrut sa semneze. A plecat de la serviciu, pe motiv ca pleaca la Directia Muncii, dar de fapt s-a dus la ISJ pentru a reclama ca i s-a dat o fisa a postului prea usoara, dupa ce ani de zile ne-a reclamat ca e prea grea", a adaugat directorul de la Laurian.

Acte la domiciliul secretarei

Acesta sustine insa ca cel mai grav este faptul ca secretara sustine ca are acasa unele documente din cadrul institutiei.

"Lucrul care ma ingrijoreaza cel mai mult este ca periodic ne ameninta cu documente pe care le-ar avea acasa in copie sau in original, banuim noi, fara a putea sa demonstram inca pana nu facem un inventar, documente pe care ea, din punctul meu de vedere, le-a sustras de la Colegiul Laurian si care sunt documente de serviciu. Din cate am inteles si ieri, asa se lauda, are dosare ale unor copii, are liste de la Bacalaureat, e posibil sa detina CNP-uri si atunci nefiind abilitata sa le detina sau sa aiba capacitatea de a stoca acasa documente oficiale ale Colegiului Laurian, noi ne consultam in CA sa vedem daca detinerea acestor copii nu constituie infractiune si atunci o sa intrebam avocatii si probabil daca ni se va spune asa cum ni s-a spus pana acum, ca aceasta fapta ar fi pasibila de ancheta, probabil vom face o plangere la Politie si la Parchet pentru a ne recupera documentele si pentru a vedea procurorul daca aceasta fapta se incadreaza undeva", a mentionat Onofrei.

Lista mortii!

Ba mai mult, directorul de la Laurian spune ca Doinita Covaliu ar avea si o "lista a mortii", pe care sunt trecuti angajatii de la Colegiu.

"Secretara are o lista macabra in care ne-a trecut pe toti in ordinea in care doreste sa decedam. Pentru ca ea considera ca i s-a facut rau si face glume de genul "unde este domnul director, sper sa se duca la cimitir" si este o fire cu care nu vad eu cum putem colabora, de acea ne-a intristat decizia instantei. Noi am primit-o cu toata bunavointa la servicu, am vrut sa-i asiguram toate conditiile, numai ca senzatia mea e ca nu vine la serviciu pentru a lucra, ea vine pentru a face sicane si pentru a hartui, pentru ca eu nu gasesc un cuvant mai potrivit. In prima zi vii la serviciu, stai doua ore si pleci la Inspectorat si reclami ce?", a adaugat Onofrei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
72

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
46

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
52

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...